Uitslag Spartak Moskou - NEC

NEC heeft zijn derde wedstrijd in de groepsfase van de UEFA Cup gewonnen. De uitwedstrijd tegen Spartak Moskou eindigde in een 1-2 winst.

De Nijmegenaren kenden een slechte start van de wedstrijd. Ze werden direct fel onder druk gezet en na twee minuten stonden ze achter toen Covalciuc zonder problemen de 1-0 wist binnen te koppen. NEC had in het vervolg veel moeite om een gaatje te vinden in de defensie van Spartak die zeer hecht en goed georganiseerd was.

NEC koos in de tweede helft vol voor de aanval en had de Russen in de tang. Zomer had een grote kans op de gelijkmaker maar Pletikosa wist de kopbal van de verdediger te weren. Invaller Van Beukering en El Kabir waren allebei ook dicht bij een treffer.

In de slotfase hield Babos zijn ploeg in de race door tweemaal fraai te redden. Vijf minuten voor tijd maakte Van Beukering de gelijkmaker en nog geen twee minuten daarna zorgde Schöne op aangeven van invaller John dat NEC de drie punten alsnog mee naar huis mocht nemen.

Spartak Moskou - NEC 1-2
2’ Covalciuc 1-0
85' v. Beukering 1-1
87' Schöne 1-2

Toeschouwers: 12.000
Scheidsrechter: Vollquartz (Den)
Gele kaart: Zotov, Jiránek,Ivanov (Spartak Moskou), Fernández (NEC)

Opstellingen

Spartak Moskou: Pletikosa, Parchivlyuk, Jiránek, Fathi, Shischkin, Bazhenov, Zotov (Ivanov/46), Covalciuc, Pavlenko, Saenko, Malojan (Prudnikov/59)

NEC: Babos, Fernández, Wisgerhof, Zomer, El-Akchaoui, Sibum (John/64), Schöne, Davids, El Kabir, Tshibamba (v.Beukering/46), Bouaouzan

Submitter:  Bron: FOK!sport