'VdV maandag gepresenteerd'

Volgens het Spaanse radiostation Cadena SER wordt middenvelder Rafael van der Vaart maandag gepresenteerd als nieuwe aankoop van de 'Koninklijke'. Real Madrid en HSV zouden het reeds eens zijn over de transfersom, die zo'n negen miljoen euro bedraagt.

De transfersom kan nog verhoogd worden met twee miljoen euro, afhankelijk van de prestaties van Van der Vaart en Real Madrid. De Nederlandse international speelt sinds 2005 bij het Duitse HSV, waarvoor hij in 105 wedstrijden liefst 48 keer scoorde. Van der Vaart ligt in Duitsland nog tot medio 2010 vast, maar kan volgende zomer voor een gelimiteerde som van 1,5 miljoen euro vertrokken. Reden voor de ploeg van trainer Martin Jol om bij voorkeur nog deze zomer zaken te doen.

De Spaanse radiozender meldt nu dat de deal zo goed als beklonken is en dat Van der Vaart zich maandag als vijfde Nederlander in het maagdelijke wit mag hijsen. Ook Ruud van Nistelrooy, Royston Drenthe, Arjen Robben en Wesley Sneijder zijn al actief bij de Spaanse kampioen. Vanwege zijn vermoedelijke vertrek naar Real komt Van der Vaart dit weekend niet meer in actie op de Emirates Cup, waar hij het met HSV onder meer tegen Real Madrid op zou moeten nemen.