Shew-Atjon blijft bij Utrecht

FC Utrecht heeft de opvolger voor de naar PSV vertrokken Erik Pieters gevonden. Etienne Shew-Atjon tekent een verbintenis van één jaar met een optie voor nog een jaar bij de club uit de Domstad. Na zijn actieve loopbaan wordt hij scout voor FC Utrecht.

"Ze zijn toch weer bij mij terecht gekomen," aldus een zeer blije Shew-Atjon die eerder nog te horen had gekregen dat zijn contract niet verlengd zou worden. "Twee weken geleden belden ze, toen sprake was van een ruil tussen Pieters en Aissati. Of ik even wilde wachten met contacten met andere clubs."

Shew-Atjon speelde in totaal al tien seizoenen in de Domstad: "In die tien seizoenen groeit natuurlijk wel een gevoel van betrokkenheid bij de club." Vorig seizoen was hij nog geblesseerd en kon zodoende geen afscheid nemen: "Dat was heel teleurstellend. Ik heb nauwelijks gespeeld en de tweede competitiehelft alleen gerevalideerd. Dit was dus een positieve wending."

Shewi is inmiddels bijna hersteld van een hakblessure en is al volop in training: "Half april ben ik geopereerd, tot de vakantie van de rest van de spelers heb ik op Zoudenbalch voor mezelf getraind. Daarna heb ik bij de KNVB in Zeist verder gewerkt aan mijn herstel. Ik hoop 19 juli gewoon in te stromen in de groep, als die voor het eerst weer bij elkaar komt. En dat mijn vakantie erbij inschiet, heb ik er graag voor over."

Bij Utrecht is Shew-Atjon komend seizoen de eerste man op de linksbackpositie. "Natuurlijk is er concurrentie. Met Nick Kuipers heeft FC Utrecht een talent in huis. Maar op dit moment heb ik met mijn ervaring denk ik een streepje voor. Je moet je wel realiseren dat het in de voetballerij snel kan gaan. Niemand kende Erik Pieters, tot hij doorbrak."