[LMS] Klien: "Ga voor winst"

Christian Klien hoopt aankomend weekend de 24 uur van Le Mans te winnen. Afgelopen zondag haalde BMW, het team waar Klien testrijder is, de eerste GP-zege binnen en de Oostenrijker zal uitkomen voor het team van Peugeot, dat al vaker succesvol was om de Le Mans Series.

Tijdens een officiële test reed Klien zijn eerste rondjes op het circuit van Le Mans. Dat beviel hem goed: "Die test was mijn eerste kans om op Le Mans te rijden en het circuit is geweldig. Ik reed voornamelijk in de regen, maar dat was eigenlijk geen probleem. In de Formule 1 heb ik nooit met andere klasses gereden, maar ook dat was prima te doen. Je moet alleen oppassen voor de mannen die iets te aardig voor je aan de kant gaan in de langzame bochten op een natte baan, maar dat hoort bij de uitdaging van deze race."

De 25-jarige testcoureur van BMW hoopt dat hij de zegereeks kan vervolgen: "Het zou geweldig zijn om een week na de eerste zege van BMW te winnen op Le Mans." Klien deelt de Peugeot met Franck Montagny en Ricardo Zonta. Het Franse automerk strijdt met Audi en Lola Aston Martin in de LMP1-klasse.