Pieter Vink maakt zijn opwachting

Pieter Vink staat vanavond aan de leiding van het EK-duel tussen Oostenrijk en Kroatië. Vink is binnen de groep van EK-scheidsrechters het meest onbekend, maar de Oostenrijkers zien wel een voordeel in de aanstelling van Vink.

De Nederlandse Oostenrijker Frenk Schinkels verwacht dat het thuisland voordeel heeft van de aanstelling van Vink. "In Nederland heeft hij de reputatie pietluttig te zijn. Men mag niets tegen hem zeggen, want anders zwaait hij meteen met geel. Hij deelt kaarten uit als ware het warme broodjes," aldus Schinkels in de Oostenrijkse media. "En precies dát kan een voordeel voor Oostenrijk zijn. Als men de technisch sterke Kroaten een paar keer hard aanpakt, gaan ze beslist zeuren. En dat zal Vink niet accepteren. Vooral in het begin van de wedstrijd zal hij meteen willen laten zien dat-ie de baas is."

Vink gaf aan blij te zijn met zijn aanstelling. Onze landgenoot hoopte een topland of één van de gastlanden te mogen fluiten. "Een vol Ernst Happel Stadion in Wenen tijdens de openingswedstrijd van Oostenrijk, dat lijkt me prachtig. Ik heb begrepen dat veel Oostenrijkers niet zo veel vertrouwen hebben in de nationale ploeg en zelfs cynisch zijn. Ik verwacht echter dat ze zondag massaal achter hun land zullen staan."