Ali Carter bereikt WK-finale

Ali Carter heeft zich geplaatst voor de finale van het Wereldkampioenschap Snooker in Sheffield. Hij versloeg Joe Perry na een spannende halve finale: 17-15.

Het ging eigenlijk voortdurend gelijk op tussen de twee Engelsen, die beiden nooit eerder hun opwachting in de halve finale van het WK mochten maken. De stand na de eerste sessie was 5-3 in het voordeel van Perry, maar op vrijdagmiddag zorgde de man uit Colchester dat hij zes van de acht frames won, om zo met een 9-7 voorsprong de zaterdag in te gaan.

Op zaterdag begon Perry uitstekend. Met enkele zeer goede breaks liet hij Carter geen kans, en pakte hij alle frames voor de interval. Die pauze kwam voor Carter goed uit, want hij vocht zich terug om de beginstand voor de avondsessie op 12-12 te brengen. Voor beide heren sloeg vervolgens de druk toe, en onnodige foutjes werden veelvuldig gemaakt. Vooral bij een stand van 16-15 in het voordeel van Carter wilde de laatste rode er lange tijd niet in. Uiteindelijk was het toch de 28-jarige Engelsman die het af wist te maken.

Morgen begint om 16.00 uur de finale, waarin Carter aantreedt tegen landgenoot Ronnie O'Sullivan. Hij plaatste zich eerder al door Steven Hendry met keiharde cijfers (17-6) van tafel te vegen. De Nederlander Jan Verhaas zal de referee zijn tijdens de finale in het Crucible Theatre in Sheffield.

Submitter:  Bron: FOK!sport