Uitslagen Spanje speelronde 17

Dat Real Madrid de winterkampioen zou worden was al geen nieuws meer. Vandaag werd de voorsprong op de rest uitgebreid naar zeven punten middels een overwinning op Barcelona. Hieronder vind je de overige uitslagen.

Ook in Madrid werd er gespeeld tussen twee ploegen uit Madrid en Barcelona. Club Atlético de Madrid kreeg Espanyol op bezoek voor het duel tussen de twee kleine broertjes. Toch kon ook dit duel met recht een topper genoemd worden, daar de twee clubs zich in de top vijf bevonden. Atleti begon sterker, maar zag sterspits Sergio Agüero al snel met rood het veld verlaten. Ondanks het numerieke verschil zorgde Simão Sabrosa wel voor de voorsprong in het Vicente Calderón, al zou Raúl Tamudo vlak na rust al weer gelijkmaken. Toen ook Mariano Pernía even daarna rood ontving werd het de Catalanen wel erg simpel gemaakt. Toch duurde het lang voor de beslissing viel; vlak voor tijd loodste Luis García de bezoekers naar de derde stek in La Liga.

Die derde plek had Villarreal kunnen innemen als het had gewonnen van Recreativo de Huelva. Dat gebeurde echter niet; Villarreal was onder aanvoering van de man in vorm, Nihat Kahveci, wel licht de betere, maar kon het verschil niet in doelpunten uitdrukken. En zoals zovaak valt de treffer dan aan de andere kant. Javier Camuñas zette de bezoekers in El Madrigal tien minuten voor rust op een 0-1 voorsprong. De euforie bij Recre was echter van korte duur, want een minuut later vond Nihat alsnog het net namens El Submarino Amarilla. Hoewel Villarreal het overwicht behield nam Recreativo een punt mee naar huis.

Het Valencia van Ronald Koeman loopt ook na de verwijdering van de aanvoerders nog niet. Bij Real Zaragoza zag de Nederlandse trainer zijn club binnen een half uur twee goals incasseren. Diego Milito opende vanaf elf meter, terwijl Mora de marge verdubbelde met een eigen doelpunt. Koeman ergerde zich groen en geel aan de arbitrage, hetgeen hem op een verwijdering naar de tribune kwam te staan. Daarna liep het opeens een stuk beter bij de bezoekers, en Nikola Zigic maakte een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer. Met een fraaie treffer in de slotfase wist David Silva in ieder geval nog een punt te redden voor Valencia, maar of men daarmee zo blij moet zijn is nog maar de vraag.

In het duel tussen de twee degradatieklanten Levante en Deportivo de La Coruña trokken de bezoekers aan het langste eind. Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal zorgde Sergio González voor de winnende treffer vanaf de stip. Sevilla boekte eindelijk weer eens een inspirerende zege. Real Racing Club, dat op bezoek kwam in het Sánchez Pizjuan, had eigenlijk weinig in te brengen. Toch kon het door een goal van Ezequiel Garay nog langszij komen nadat Frédéric Kanouté de score had geopend. Na rust stelde Sevilla orde op zaken. Ernesto Chevanton prikte de 2-1 binnen, terwijl Garay rood kreeg. Jesús Navas en Correira rondden het tegen het eind vervolgens af: 4-1.