Uitslag Arsenal - Manchester United

Manchester United heeft tevergeefs een poging gedaan om de koppositie in de Premier League te pakken. De ploeg van Edwin van de Sar, die zijn vijfhonderste wedstrijd speelde, kwam tot twee keer toe voor in het Emirates Stadium, maar speelde uiteindelijk gelijk tegen de ploeg van Arsene Wenger.

The Mancunians domineerden het spel voor rust en dat resulteerde in een 0-1 voorsprong bij de rust. Christiano Ronaldo gaf een prima voorzet af aan Wayne Rooney, maar werd door Arsenal-speler William Gallas in eigen doel gewerkt. Na de rust begon Arsenal feller aan de tweede helft. Door een snel doelpunt in de 48e minuut door Cesc Fábregas bracht Arsenal de spanning weer terug in de wedstrijd.

Na de gelijkmaker had Arsenal het beste spel, maar The Gunners konden dat niet in de score uitdrukken. De ploegen leken op een gelijkspel af te stevenen naarmate de wedstrijd vorderde, totdat Christiano Ronaldo een knappe aanval van Manchester United wist af te ronden. Uiteindelijk bleek het toch weer Gallas die in de blessuretijd van de tweede helft de beide ploegen op gelijke hoogte bracht. Van der Sar bracht nog wel redding, maar de arbitrage had gezien dat de keeper van Oranje de bal achter de lijn wegsloeg.

Arsenal blijft koploper in de Premier League: de ploeg uit London heeft 27 punten, evenveel als Manchester United maar die heeft een wedstrijd meer gespeeld.