Uitslagen Italië speelronde 5

In Italië werd vanavond de vijfde ronde in de Serie A gespeeld. Hieronder alle uitslagen, de stand en het programma voor de volgende speelronde.

AS Roma laat punten liggen tegen Fiorentina
AS Roma wist vanavond niet te winnen van Fiorentina. De koploper in de Serie A speelde met 2-2 gelijk tegen Fiorentina. De bezoekers kwamen na negentien minuten op voorsprong door een doelpunt van Alessandro Mancini. Alessandro Gamberini kon niet lang daarna iets terug doen voor de thuisploeg door de 1-1 op het scorebord te zetten.

AS Roma kwam daarna nogmaals aan de leiding. Ditmaal wist Ludovic Giuly de bal achter Sebastian Frey te krijgen. De doelman van Fiorentina, de aankomende tegenstander van FC Groningen in de UEFA Cup, zag zijn ploeg na rust op gelijke hoogte komen. Adrian Mutu bezorgde Fiorentina alsnog een punt door een strafschop te benutten.

Juventus ruim langs Reginna
Met een 4-0 overwinning op Reginna herstelde Juventus zich van de 2-2 tegen AS Roma, afgelopen weekend. Alle doelpunten vielen pas na rust. De 1-0 kwam op naam van Nicola Legrottaglie in de 48e minuut. Twee minuten was Hasan Salihamidzic succesvol door de score te verdubbelen. David Trezeguet was verantwoordelijk voor de derde van Juve. In blessuretijd mocht Raffaele Palladino de vierde voor zijn rekening nemen.

Door de winst steeg Juventus naar de derde plaats achter Internazionale. De club uit Turijn heeft tien punten uit vijf duels, Internazionale één punt meer. AS Roma liet twee punten liggen maar blijft met elf punten wel eerste.