Beerens: "Stap naar Ajax was te groot"

Gisteren werd bekend dat Roy Beerens naar SC Heerenveen vertrekt. De 19-jarige aanvaller had zijn loopbaan ook kunnen vervolgen bij een grotere club, maar heeft bewust gekozen voor de Friezen.

"Ajax had ook belangstelling, maar die stap vond ik te groot", aldus Beerens die het afgelopen seizoen op huurbasis voor NEC speelde. "Het is snel gegaan. Tijdens het EK heeft mijn zaakwaarnemer contacten gelegd. Ajax had interesse, PSV wilde verlengen en er was belangstelling uit Spanje. Toen Heerenveen zich melde was de keuze snel gemaakt. Ik wilde in Nederland blijven en Heerenveen is een mooie club. Na één gesprek wist ik genoeg. Ik heb ook niet meer met Ajax gesproken."

Beerens ziet de overgang naar Friesland als een logische stap in zijn carrière. "Bij NEC ben ik door veel te spelen 50 procent beter en sterker geworden. Bij Heerenveen kan ik mijn volgende stap maken. Als je meteen naar een grote club gaat kun je ver terugvallen. De club spreekt me aan. Ik ben prima ontvangen en weet wat ze in me zien. Bovendien denk ik dat Verbeek een trainer is die me nog beter kan maken."