Hewitt, Haas en Ferrer uitgeschakeld in Rome

Lleyton Hewitt, Tommy Haas en David Ferrer zijn uitgeschakeld in de eerste ronde van het Masters toernooi in Rome.

Lleyton Hewitt verloor gister al van de Spaanse qualifier Hernandez. In de tweede set leek Hewitt de verloren eerste set te compenseren. In de derde set ging hij er echter hard af. 6-3, 6-7, 6-1.

Tommy Haas die vorige week in Munchen voor zijn thuispubliek ook de eerste ronde verloor kon het vandaag tegen Radek Stepanek niet waarmaken. Na een verloren eerste set gaf de Duitser in de tweede set op. 6-3, 3-2 opg.

Ferrer verloor in twee korte sets van de Rus Andreev. Na een 6-4 verlies in de eerste set, ging de tweede set met 6-1 aan Ferrer voorbij.

De Zwitser Stanislas Wawrinka speelde zijn eerste partij sinds de Australian Open. De Spaanse qualifier Alberto Montanes bleek uiteindelijk te sterk voor Wawrinka die in het dubbel met Federer van Nadal/Moya verloor. Het enkelspel bracht hem een goede partij die iets te lang duurde. 6-3, 1-6, 7-6 (3).

Gaston Gaudio wist weer eens een partij te winnen. De Argentijn die aan stoppen denkt doordat succes uitblijft versloeg het Amerikaanse servicewonder Mardy Fish in twee sets. Marat Safin had drie sets nodig om een ander Amerikaans servicekannon onschadelijk te maken. Hij versloeg Amer Delic.

Roger Federer bereikte als eerste speler de derde ronde door Nicolas Almagro te verslaan. Ook de bedwinger van Martin Verkerk haalde de derde ronde al. Jose Acasuso versloeg de kroaat Ljubicic met 6-4, 6-3.