[F3] V/d Zande snel op Magny Cours

Tijdens de F3 Euroseries test op het circuit van Magny Cours heeft Renger van der Zande weten te imponeren in zijn Prema Powerteam-bolide. De jonge Nederlander wist het gat met de traditionele topteams te dichten.

Direct overgekomen vanuit Brands Hatch, waar de laatste race van het A1GP seizoen werd verreden, moest Van der Zande dinsdag en woensdag een druk programma afwerken. Op het hem onbekende circuit reed de Nederlander een groot aantal ronden, die veel waardevolle data opleverden. Doel van de test was ervaring opdoen op het circuit, en het testen van diverse aerodynamische aanpassingen.

Op de eerste dag wist de Mercedes-Benz-coureur meer dan 100 ronden te rijden. Hij eindige de eerste dag uiteindelijk als vierde. De tweede dag was Van der Zande in de ochtenduren zelfs de snelste man op de baan. De vroege middag viel letterlijk in het water, toen een flinke regenbui het circuit bezocht. Aan het eind van de middag was de baan opgedroogd, zodat er alsnog gereden kon worden. De Nederlander had lang de snelste tijd in handen, totdat Sebastian Buemi op de valreep onder deze tijd dook.

Van der Zande is zelf ook positief over de testsessie in Frankrijk: "Dit geeft een goed gevoel. Samen met mijn teambaas Angelo Rosin en mijn engineers Wilmar Franssen en Didier Dumont werken we ons stapsgewijs een weg naar voren. Zowel in Hockenheim als hier in Magny Cours zijn we druk bezig het technische gat naar de topteams te dichten. Ik denk dat onze tijden deze week al aardig wat wenkbrauwen hebben doen fronsen bij ASM, Mücke en Manor."