Bellamy vaag over golfclubincident

Craig Bellamy heeft in de Engelse krant The Daily Mirror voor het eerst gesproken over het 'golfclubincident'. "Ik was even de controle kwijt," bekent Bellamy. Bellamy blijft vaag over het incident. Waar en waarom de golfclub om de hoek komt kijken blijft onduidelijk.

Liverpool was voor de Champions League-wedstrijd in en tegen Barcelona op trainingskamp in Portugal. Een dronken Craig Bellamy viel ploegmaat John Arne Riise aan met een golfclub. In zijn verklaring aan de Daily Mirror blijft Bellamy echter vaag over het incident.

"Het begon allemaal toen we karaoke aan het zingen waren," zegt Bellamy. "Ik zong maar één liedje: 'Red, Red Wine' van UB40. En dat was dan nog omdat doelman Jerzy Dudek rode wijn aan het drinken was. Zo zie je maar hoe ludiek het allemaal was."

"De andere jongens wilden dat Riise ook een nummer zong omdat hij er niet was tijdens het avondeten," gaat de aanvaller verder. "Ik probeerde om hem op het podium te krijgen. Het maakte me eigenlijk niet veel uit of hij wilde zingen of niet, dus ging ik al snel terug zitten. Maar hij was er blijkbaar niet gelukkig mee dat ik hem probeerde te overhalen. En dat maakte hij me ook snel duidelijk."

"Er werden een paar woorden gewisseld, maar de gemoederen bedaarden snel. Toen ik later op de avond met mijn kamergenoot Steve Finnan naar onze hotelkamer wandelde, knapte er iets. Ik verloor alle controle."

"Ik liep naar Riise en zei tegen hem dat hij zoiets nooit meer voor de neus van de andere spelers mocht doen. En dat was eigenlijk alles. Het was niet mijn bedoeling om een scene te maken. Ik wilde het onder ons uitpraten. Maar er is absoluut geen sprake meer van een probleem tussen John en ik. Hij nam het geweldig goed op. De volgende ochtend trainden we alweer samen."

Bellamy kreeg van zijn club Liverpool uiteindelijk een boete van 80.000 pond, ofwel ongeveer 118.000 euro. Maar zowel Bellamy als Riise stonden enkele dagen later gewoon weer op het veld tegen Barcelona. Ze scoorden allebei. Bellamy vierde zijn doelpunt met een nagebootste golfswing.

"Sommige mensen vinden dat de manier waarop ik mijn doelpunt vierde misplaatst was," geeft Bellamy toe. "Ik wist pas een uur voor de aftrap dat ik zou spelen. Ik ging een weddenschap aan met ploegmaat Peter Crouch: als één van ons scoorde, zouden we ons doelpunt op die manier vieren. Het was dus iets tussen ons twee."