HBW: Astronauts en Eiffel Towers naar halve finale

De Amsterdam Astronauts en Eiffel Towers hebben zich geplaatst voor de halve finales van de Haarlem Basketball Week, waarin ze het tegen elkaar op zullen nemen. De andere halve finale gaat tussen Mexicali en Israël.

EiffelTowers speelde tegen Hanzevast Capitals en trakteerde de Groningers op een stevige nederlaag: 103-73. Grote man bij de landskampioen was Travis Young met 34 punten, acht assists en zeven rebounds. Hanzevast Capitals speelde daarentegen een van de zwakste wedstrijden van 2006. Zowel aanvallend als verdedigend schoten ze behoorlijk tekort.

Amsterdam Astronauts mocht de laatste groepswedstrijd tegen BCI Edge met acht punten verschil verliezen om toch nog tweede te worden. Zover liet de ploeg uit de hoofdstad het echter niet komen en boekte een knappe 97-89 overwinning op de Amerikaanse ploeg. Bij de Astronauts was Tamien Trent topscorer met 25 punten.

Het jeugdige nationale team van Israël kende tenslotte geen genade met de zwakke Argentijnen van Estudiantes de Bahia Blanca en stuurde hen met een 96-66 zege weer terug naar Zuid-Amerika.