Genk wil niet met Ajax praten over Defour

De voorzitter van het Belgische Racing Genk is niet te spreken over het getouwtrek van Ajax aan Steven Defour. Hij wil dan ook niet met Ajax praten over een eventuele transfer van de jonge belofte.

De handelswijze van de Amsterdammers bevalt de Genkpreses allerminst. Nochtans heeft hij met de transfer van Wesley Sonck van Genk naar Ajax in 2003 al ervaring met het Amsterdamse bestuur. "Maar toen speelde Ajax het spel wel correct, eerst werd contact genomen met ons, daarna pas met de speler. Nu gebeurt het omgekeerde." aldus Vaessen.

"Ik ga daar mijn conclusies uittrekken. Ajax mag een bod doen, maar ik voorspel nu al wat het antwoord zal zijn: neen."aldus nog verder de Genk-voorzitter. Volgens diverse Belgische persbronnen zou Ajax nochtans zo'n 6 miljoen Euro over hebben voor een transfer van Defour naar de ArenA.

Defour zelf dan weer is "positief" over het gesprek met Ajax: "Ze geloven ginder blijkbaar echt in mij." aldus de jonge Belg.

Racing Genk staat momenteel 4de in de Jupiler League. Maar volgend seizoen wil Genk-preses Vaessen zijn ploeg terug zien aansluiten bij de absolute top in de competitie. Defour zou daarbij in de ogen van de voorzitter een belangrijke rol in het team kunnen vervullen.