Eerste training voor Van der Meyde

Andy van der Meyde komt steeds dichter in de buurt van zijn debuut bij zijn nieuwe club Everton. De Nederlander werkte afgelopen dinsdag zijn eerste training af bij de club uit Liverpool.

Toen van der Meyde tekende bij Everton kampte hij nog met een liesblessure. Hij werkte succesvol een revalidatieprogramma af en kon afgelopen dinsdag, voor het eerst sinds juni, de hele training afwerken.

'Hij heeft nog een lange weg te gaan voordat hij klaar is om te spelen, maar hij heeft getraind en we zullen zijn trainingen in de komende weken opvoeren, met een flink aantal dubbele sessies', sprak manager David Moyes op de website van Everton.

'Hij heeft zo lang niet gespeeld dat we zeker moeten weten dat we hem goed terug brengen. Ik ben er zeker van dat het frustrerend voor hem is geweest, maar hij is een pientere knul met een goede instelling, dus hopelijk zal dat hem er doorheen slaan', voegde hij er nog aan toe.

Van der Meyde zal waarschijnlijk volgende week een kans krijgen om een wedstrijd te spelen, als de reserves van Everton het moeten opnemen tegen Sunderland.