WK Zwemmen: Nieuw wereldrecord voor Crocker

Ian Crocker is zaterdag in Montreal wereldkampioen op de 100 meter vlinderslag geworden. De Amerikaan zwom in 50.40 naar een nieuw wereldrecord. Roland Schoeman was de sterkste op de 50 meter vrije slag.

Crocker begon de race niet erg goed, maar verbeterde zich al snel. In een zinderende finale verbeterde Crocker het oude wereldrecord dat ook al op zijn naam stond in 50.76. Landgenoot Michael Phelps won zilver in een tijd van 51.65. Andriy Serdinov uit de Oekraïne werd derde.

De Zuid-Afrikaan Schoeman zwom de 50 meter vrije slag in 21.69. Hiermee won Schoeman zijn derde gouden medaille op dit toernooi. De Kroaat Duje Draganja en de Pool Bartosz Kizierowski werden respectievelijk tweede en derde.

Kirsty Coventry uit Zimbabwe won de 200 meter rugslag in een tijd van 2:08.52. De Amerikaanse Margaret Hoelzer won het zilver, derde werd Reiko Nakamura uit Japan.

Australië won de 4 x 100 meter wisselslag. In 3:57.47 eindigden de zwemsters Sophie Edington, Leisel Jones, Jessicah Schipper en Lisbeth Lenton voor Amerika en Duitsland.