Renault World Series: Verrassende 2e plaats Strous

Zaterdag wist de Japanner Kamui Kobayashi een punt te zetten achter de zegereeks in de Formule Renault 2.0 van de leider in het kampioenschap, Michael Ammermuller. Na vier overwinningen moest de Duitser zich in de eerste race op het circuit van Le Mans tevreden stellen met een derde plaats. Beste Nederlander zaterdag was Carlo van Dam, die als vierde wist te finishen.

De tweede race zondag werd gewonnen door de Fransman Yann Clairay, die dit weekend dan toch beloond werd voor zijn beide pole-positions.

Bij de start van de wedstrijd liet de Fransman zich verrassen door de Nederlander Junior Strous en de strijd tussen beide coureurs was erg spannend. De Fransman was uiteindelijk de sterkste, dankzij een foutje van Strous, die daarna druk van achter voelde van de Zuid-Afrikaan Adrian Zaugg. Na verloop weet Clairey afstand te nemen van het tweetal en ook Strous houdt Zaugg op afstand.

Voor Clairey is het zijn eerste zege van het seizoen, Strous en Zaugg staan beide voor het eerst op het podium.

Uitslag race een

positiecoureurteamachterstand
1K. KobayashiPrema Power15 ronden
2Y. ClairaySG+ 2,061
3M. Ammermuller Jenzer+ 4,098
4C. van DamSG+ 6.642
5D. SerraCram+ 7,544

Uitslag race twee

positiecoureurteamachterstand
1Y. ClairaySG Formula16 ronden
2J. StrousMr. Glow Motorsport+ 2,056
3A. Zaugg Jenzer Motorsport+ 5,484
4C. van DamSG+ 5.589
5K. KobayashiPrema Power Team+ 7,544

De eerste manche van de Eurocup Mégane werd een prooi voor Renaud Derlot. Het was voor het eerst dit seizoen dat het veld een silstaande start maakte. Nicola Gianniberti, die op pole stond, raakte niet weg bij de start, waardoor zijn teamgenoot Pedro Petiz de leiding nam.

Snel werd duidelijk dat Petiz niet met de druk om kon gaan. Toen Jan Heylen in zijn achteruitkijkspiegel verscheen werd de Portugees nerveus en maakte hij een fout. Uiteindelijk wist Petiz als 15e te finishen.

Ondertussen liep Derlot langzaam maar zeker uit op zijn achtervolgers. De Fransman won de race met een voorsprong van anderhalve seconde op Jeffrey van Hooydonck. Jan Heylen moest zich tevreden stellen met de vierde plek.

In de tweede race zette de leider in het algemeen klassement, de Belg Jan Heylen, orde op zaken. Hij leidde de race van start tot finish. De winnaar van de eerste race, Renaud Derlot, eindigde als tweede, Cesar Campaniço als derde.

De race kende een vroegtijdig einde toen in de negende ronde twee wagens spectaculair crashten. Miguel Freitas verloor de controle over zijn wagen en Bernhard Ten Brinke kon zijn Mégane niet vermijden. De piste lag vol brokstukken en de race werd met de rode vlag gestopt. De uitslag van de race is opgemaakt op basis van de tussenstand van de achtste ronde.

Uitslag race een

positiecoureurteamachterstand
1R. DerlotTP Competition24 ronden
2S. SpeediSport+ 0.500
3H. KovalainenArden+ 1.200
4N. RosbergART+ 1.800
4N. RosbergART+ 1.800

Uitslag race twee

positiecoureurteamachterstand
1J. HeylenRacing for Belgium8 ronden
2R. DerlotTP Competition+ 1,664
3C. Campanico Racing for Belgium+ 3,747
4J. RavierART+ 5,238
5P. PetizOregon Team+ 9,41

In de F.Renault 3.5 werd de zesde wedstrijd gewonnen door de Duitser Markus Winkelhock. Winkelhock was bij de finish sneller dan zijn landgenoot Danielde La Rosa en de Pool Kubica, die laatste blijft leider in het algemeen klassement.

De tweede race was een prooi voor Will Power. Tot nu toe hebben alle 7 wedstrijden in deze klasse zeven verschillende winnaars gehad. Jaap van Lagen, die voor de eerste race gediskwalificeert was, slaagt er in de tweede race nog wel in om de snelste wedstrijdronde op zijn naam te zetten, maar valt daarna uit.

Uitslag race een

positiecoureurteamachterstand
1M. WinkelhockDraco Multiracing USA19 ronden
2D. de la RosaInterwetten+ 8,100
3R. KubicaEpilson Euskadi+ 8,641
4W. PowerCarlin Motorsport+ 9,692
5E. SalignonCram Competition+ 10,631

Uitslag race twee

positiecoureurteamachterstand
1W. PowerCarlin Motorsport27 ronden
2R. KubicaEpsilon Euskadi+ 1,446
3C. FlemingJenzer Motorsport+ 3,378
4E.. SalignonCram Competition+ 3,998
5M. WinkelhockDraco Motoracing USA+ 6,801