Quinn weg bij Willem II

Spits James Quinn verruilt Willem II voor de Engelse club Sheffield Wednesday.

"Uiteindelijk heeft Quinn niet gebracht wat wij van hem hadden verwacht. Dat opgeteld bij zijn persoonlijke situatie en het feit dat hij een zware druk op onze begroting legde, heeft ons doen besluiten in te stemmen met een voortijdig vertrek", aldus manager technische zaken Gerard Wielaert.

Het vertrek bij de Tilburgse club zal voor de Noord-Ierse spits zelf ook een opluchting zijn. Aan het begin van de winterstop werd het hem duidelijk dat hij niet veel langer in Nederland wilde blijven. Sportief gezien had hij het naar zijn zin, maar prive had hij het moeilijk.

Uiteindelijk kreeg hij van Willem II toestemming om een nieuwe club te gaan zoeken in Engeland. Quinn, die onder meer meetrainde bij Milton Keynes Dons, vond onderdak bij Sheffield Wednesday, Quinns nieuwe club speelt in League One.

De 30-jarige Quinn kwam in 2002 naar de Tilburgse club, waar hij een vierjarig contract tekende. Veel indruk kon de Noord-Ierse international niet bij de club uit maken. Hij speelde 62 wedstrijden en scoorde daarin 15 goals.