Jol bijt van zich af in Engelse media

Coach Martin Jol heeft in de Engelse pers hard uitgehaald naar de manager van Crystal Palace, Iain Dowie, en voormalig Aston Villa-manager John Gregory.

Beiden waren afgelopen week te gast bij Sky Sports, om een analyse van de wedstrijd Aston Villa - Tottenham Hotspur (1-0) te maken. Daarbij bekritiseerden ze de tactiek van Jol, trainer van de Spurs.

"Managers moeten niet op tv gaan om andere managers te vertellen hoe ze moeten werken", volgens Jol. "In Nederland wordt dat niet geaccepteerd. John Gregory was waardeloos toen hij enkele jaren geleden bij Aston Villa werkte en nu probeert hij me te vertellen wat ik moet doen. Iain Dowie vraagt zich af waarom ik met Pedro Mendes op rechts speel. Hij weet echter niet dat we niemand anders hebben die daar kan spelen. Hij weet niets over me. Ik zou hem graag vertellen dat hij mijn schoenveters nog niet mag vastmaken, maar dat kan ik niet want ik heb nog geen succes gehad in dit land. Voordat Dowie mij publiekelijk bekritiseert, moet hij informatie over mij inwinnen. Hij moet zich eerst maar eens concentreren op zijn eigen problemen bij Crystal Palace."

Zondag spelen de Spurs tegen Middlesbrough. De ploeg van Jol heeft de afgelopen zes wedstrijden verloren. Mochten ze weer verliezen, dan evenaart de ploeg het clubrecord van zeven opeenvolgende verliespartijen uit 1994.