Tafeltennissers kansloos onderuit

De Nederlandse heren tafeltennisploeg kwam gister voor het eerst in actie onder playing-coach Danny Heister. De Nederlanders gingen voor EK kwalificatie kansloos onderuit tegen Duitsland (0-3).

De nederlaag was op zich niet onverwacht, maar kwam ongelukkig uit. Binnen de tefeltenniswereld zijn de messen geslepen. Het aanstellen van Danny Heister als bondscoach zou de positie en inhoud van het bondscoachschap ondermijnen volgens critici. De tafeltennisbond is echter armlastig en zocht een goedkope oplossing. Heister maakt er zelf een niet te groot punt van: "Trinko en ik zijn gewend zonder coach te spelen."

Coach Heister was niet ontevreden over het eerste optreden van 'zijn ploeg'. Trinko Keen verloor de eerste partij van Fejer-Konnerth in vijf games (11-8 8-11 9-11 12-10 8-11). Heister mocht vervolgens zelf aantreden tegen Timo Boll. Na een goed begin moest hij toch zijn meerdere erkennen in de Duitser (11-5 9-11 9-11 5-11). Vervolgens ging ook het laatste enkelspel met Barry Wijers tegen Steger nog verloren (11-13 9-11 11-6 5-11).

Door de nederlaag staat Oranje nu op de vierde en laatste plek in de poule met een zege om drie nederlagen. Nederland speelt de resterende duels nog tegen Engeland en Rusland. Mocht Nederland zich alsnog bij de eerste drie scharen dan zal het zich kwalificeren voor het komend EK in Aarhus (Den). Indien Nederland vierde blijft dan wacht degradatie naar het tweede niveau. In dat geval zullen Keen en Heister zich waarschijnlijk terugtrekken uit het team.