Adelaar trainer ADO Den Haag?

Frans Adelaar is door ADO Den Haag een driejarig contract aangeboden. Adelaar zelf noemt het nieuws over zijn vertrek naar Den Haag voorbarig.

Adelaar, die nu nog actief is bij De Graafschap, zou het komend seizoen het roer van Lex Schoenmaker moeten overnemen. In gesprek met de club uit Doetinchem bleek dat de Graafschap de komende jaren weinig mogelijkheden heeft. Een vertrek ligt daarmee voor de hand. Hij sprak inmiddels met ADO Den Haag. ADO en ik hebben ook alleen nog maar gesproken over de positie van hoofdcoach, over technisch directeur hebben we het nog helemaal niet gehad. Het klopt wel dat de club daar niemand anders voor wil aantrekken, maar zeker is er nog niks. We zijn het nog niet eens."

Frans Adelaar kende zijn grootste succes bij FC Utrecht. Bij die club doorbrak hij een crisissfeer en realiseerde hij het bereiken van Europees voetbal. Na een conflict met technisch directeur Han Berger werd hij echter op een zijspoor gezet en vertrok hij naar het buitenland (Akratitos, Gri).