Uitslag kwartfinales Afrika Cup

Mali en Tunesië hebben zich als eerste landen geplaatst voor de halve finales van de Afrika Cup.

Mali en Guinea beten vanmiddag in Bizerte (Tun) het spits af in de kwartfinales van de Afrika Cup. Pascal Feindounou zette na een halfuur Guinea op een 0-1 voorsprong. Mali sloeg daarop echter tweemaal in blessuretijd toe. In de eerste helft scoorde Frederic Kanouté en in de tweede helft was het aanvoerder Mahamadou Diarra degene die zijn land in de laatste minuten, met dank aan keeper Kemoko Camara, een ronde verder schoot (2-1).

Tunesië - Senegal in Rades (Tun) was een close duel waar 60.000 toeschouwers iets om over te schreeuwen kregen ondanks de dichte mist. De winnaar van poule A, en tevens gastland, Tunesië kreeg veel tegenstand van de Senegalezen. Jawhar Mnari maakte in de 65e minuut echter de enige treffer in de wedstrijd na een omhaal van teamgenoot Ziad Jaziri (1-0). Na de treffer stormden officials van de tegenstander het veld op om tegen de treffer te protesteren. Voorafgaand aan de treffer zou een overtreding zijn begaan. Uiteindelijk werd enkel tien minuten blessuretijd bijgetrokken. Tunesië hield de 1-0 met stevig spel redelijk eenvoudig op het bord.