AZ wil Denny Landzaat

AZ wil Denny Landzaat naar de Alkmaarder Hout halen.

AZ wil er vaart achter zetten en zou de besprekingen met Landzaats huidige club Willem II liefst dit weekend nog afronden. Co Adriaanse zou in dat geval worden herenigd met de speler die hij destijds in Tilburg liet overkomen van MVV.

De 27-jarige Landzaat zal waarschijnlijk een afwachtende houding hebben, eerder stond hij in de belangstelling van zowel Ajax als een jaar later Feyenoord en beide keren ketste een transfer af. Het contract van Landzaat met Willem II loopt nog tot half 2005.

De kwaliteiten van de middenvelder bleven ook bij de bondscoach niet onopgemerkt. Denny Landzaat speelde in 2001 zijn eerste wedstrijd voor Oranje, waarna er nog vijf wedstrijden zouden volgen. Wellicht mede doordat de geboren Amsterdammer bleef steken bij Willem II viel hij later buiten de selectie van het Nederlands Elftal.

Update:
Studio Sport meldt dat de transfer vrijwel rond is en dat de clubs het alleen nog eens moeten worden over de afkoopsom. Volgens VI zou Willem II vasthouden aan een transferbedrag van 800.000 euro. AZ spreekt op haar website van een 'impasse' in de onderhandelingen.