Selectie van Fassa Bortolo

Ook de selectie van het Italiaanse Fassa Bortolo is bekend gemaakt

Het team van de beroemde ploegleider Giancarlo Feretti heeft 3 troeven, namelijk Aitor Gonzalez (winnaar van de Ronde van Spanje vorig jaar) Ivan Basso (winnaar van het jongerenklassement van de Tour van vorig jaar) en sprintkanon Alessandro Petacchi (winnaar van 6 etappes in de afgelopen Giro d'Italia.)

Gonzalez en Basso gaan voor een goed Algemeen Klassement, terwijl Petacchi massaspurts en de Groene Trui hoopt te winnen.

Michele Bartoli, Dario Frigo en het jonge talent Filippo Pozzatto zijn niet van de partij. Frigo had eerder al te kennen gegeven niet aan de Tour te willen deelnemen, maar na afloop van de Giro besloot Feretti hem toch op de voorlopige deelnemerslijst te zetten. Maar uiteindelijk werd toch besloten om Frigo te sparen voor de Vuelta. De nog jonge Filippo Pozzatto word ook nog gespaard.

"We rekenen vooral op Gonzalez," lichtte Giancarlo Feretti toe "De Giro kwam nog te vroeg voor hem, maar hij heeft zich er wel in een topvorm gefietst. Hij is klaar voor de Tour".

De volledige selectie van Fassa Bortolo ziet er als volgt uit:

Ivan Basso, Marzio Bruseghin, Dario Cioni, Nicola Loda, Alessandro Petacchi, Marco Velo (allen Italië), Volodimir Gustov (Oek), Sven Montgomery (Zwi) en Aitor Gonzalez (Spa).

Aitor Gonzalez