Uitslagen HCE (1-3-2003)

Ook deze zaterdag werden er, zoals bijna elk weekend in Nederland, een aantal Eredivisiewedstrijden gespeeld. Vandaag waren dat er 3, te weten Excelsior-RKC, Heerenveen-PSV en Twente-AZ.

Excelsior en RKC begonnen beiden matig aan hun wedstrijd op Woudestein. Excelsior was de meest aanvallende ploeg, maar RKC kwam in de 32e minuut op voorsprong door een splijtende pass over 50 meter van Van den Berg, dwars door de Rotterdamse verdediging. Hoogendorp stond op het randje van buitenspel maar tikte de bal wonderschoon in het doel.
In de 60e minuut verdubbelde RKC de voorsprong door alweer Hoogendorp, en ook deze keer was het doelpunt subliem. Het enigste dat Excelsior nog terug kon doen was de 1-2 via Holman (72), alleen daar bleef het dan ook bij ondanks het, zoals al vaker gebleken deze competitie, zéér aanvallende spel van de Rotterdammers.

De wedstrijd tussen Heerenveen en PSV leek zowel voor als na rust meer op een schaakspel dan op een voetbalwedstrijd, die werd uitgevochten op het middenveld. De kansen waren dan ook erg schaars en doelgerichte pogingen waren ver te zoeken aan beide kanten. Het was dan ook voor beide zijdes meer dan onverwacht dat Robben in de 92e minuut zorgde voor de (belangrijke) overwinning van de Eindhovenaren.

Ook bij de wedstrijd in Enschede was het publiek niet de matchwinnaar. In een oersaaie wedstrijd met erg veel fouten aan beide kanten, was geen fatsoenlijke aanval te bekennen. FC Twente was het dichtst bij een doelpunt door een poging van Van der Doelen die op de lat belandde, alleen ook die kans leek uit de lucht gevallen te zijn. Deze wedstrijd verdiende geen winnaar, en kreeg hem dan ook niet. De einduitslag (0-0) was al binnen een half uur te verwachten.