Rode kaart voor Van Nieuwstadt

Jos van Nieuwstadt zat de gehele wedstrijd tegen PSV op de bank en toch kreeg hij een rode kaart. Een opmerkelijk verschijnsel.

Willem II speler Jos van Nieuwstadt mocht na rust niet meer terug op de bank komen. De reservespeler had een rode kaart gekregen van arbiter Hugo Luijten. De speler stond niet in het veld, eveneens maakte hij geen overtreding. De scheidrechter bestrafte hem vanwege het een belediging in zijn richting.

De speler verscheen ondanks zijn rode kaart gewoon op de bank na de rust. Hij had het idee dat het hier om een geintje ging. Toen de scheidsrechter serieus bleek te zijn trok Van Nieuwstadt zich terug in de catacomben. Door dit incident begon de twee helft wat te laat.

Trainer Mark Wotte bestempelde deze rode kaart als onzin. Het slachtoffer zelf kan zich niet voorstellen dat hij hiervoor wordt geschorst. Hij noemde de kaart 'belachelijk'.

Na twintig minuten gespeeld te hebben deelde Luijten ookal een rode kaart uit. Ditmaal aan Willem II-speler Jatto Ceesay. Dit vanwege het onderuithalen van Wilfred Bouma. Ook deze beslissing werd fel bekritiseerd door de Tilburgers.