Vliegen met Da Vinci in Assassin's Creed 2

Na de vrijwaardeloze teaser van enkele dagen geleden is het dan nu tijd voor wat meer concrete informatie over Assassin's Creed 2. Belangrijkste nieuws is dat de game zich inderdaad afspeelt in de tijd van Leonardo da Vinci en zal zich afspelen in Venetië.

In Venetië zijn meerdere bekende plekken te bezichtigen, van Leonardo's werkplaats en de Rialto-brug tot de Basiliek van San Marco. Ook karakters zijn vaak bekenden, de hoofdpersoon is Ezio Auditore de Firenze, opzich niet bekend maar Machiavelli, Caterina Sofrza en Lorenzo de Medici zullen ook voorkomen.

Het spel bevat veel nieuwe wapens, onder andere een bijl, hamer, speer, twee verschillende zwaarden en nog meer leuke speeltjes. Daarnaast zijn er 16 unieke missie-types, waarbij godszijdank geen eaves dropping of pick pocketing zit! Verborgen objecten, zoals de vlaggen uit het eerste deel, leiden nu tot in-game beloningen in plaats van alleen maar een achievement.

De vijanden zijn ook gevarieerder, van boogschutters en elite eenheden tot troepen met zware bepantsering en twee zwaarden en intelligente troepen met een hellebaard die actief naar jou zullen zoeken door in duistere hoekjes te prikken. De troepen maken gebruik van een nieuw systeem voor roemruchtigheid, maar wat het systeem precies inhoudt is nog onbekend. Wel kun je troepen ook ontwapenen en hun eigen wapens tegen hun gebruiken.

Daarnaast kent het spel nog een dag-nacht cyclus en werken er op dit moment 240 mensen aan de game. En ohja, je kunt inderdaad vliegen met Da Vinci's vliegmachine!

Met dank aan Styrolie75 voor het melden in het Centrale Xbox 360-topic