[GDC 09] Maak je eigen ridder en meer in Fat Princess

Stel je voor. Je bent een mooi prinsesje en je zit in je eigen kasteel je haar te borstelen en je nagels te lakken als je ineens wordt ontvoerd door vijandige soldaten. Om jou niet te laten ontsnappen stouwen ze zoveel taart in je dat je niet eens meer de mogelijkheid hebt om te kunnen lopen. Dit klinkt misschien als een raar concept maar toch is het een nieuwe game voor de Playstation 3. Fat Princess is een online spel waarin je met een team van maximaal 16 man het moet opnemen tegen een ander team om zo je eigen volgestouwde prinses te bevrijden.

In onderstaande interviews met de makers van het spel wordt meer duidelijk over de game. Zo wordt er verteld dat het mogelijk is om je eigen ridder helemaal te customizen met eigen haarstijlen, baarden en hoofddeksels. Door verschillende mutsen in de game zelf op te pakken verander je gemakkelijk van klasse die natuurlijk allemaal hun eigen voor- en nadelen hebben.

Ondanks dat de game er vrolijk en kinderlijk uit ziet zal de game vol met bloed en gore zitten. Het is mogelijk om voor de kleintjes onder ons dit uit te zetten. Het is mogelijk om alle klassen up te graden waardoor je heel andere abilities krijgen. Zo kan de worker na een upgrade ineens met bommen gooien en zal een ranger in plaats van een pijl en boog een shotgun krijgen.

Er zijn acht verschillende omgevingen om in te spelen. Zo zal je levels hebben die zich in bossen af spelen maar ook levels die zich afspelen op tropische eilanden met schepen in plaats van kastelen. De omgevingen spelen een belangrijke rol in de game. Zo is er een eb en vloed systeem wat invloed heeft op de paden die je in de levels kunt bewandelen. De game draait om de mutliplayer maar er zit ook een singleplayer story mode en een arena mode in de game.

De game verschijnt deze zomer op het Playstation Network