[GDC 09]Eerste 3D game getoond

Gamen is een platte aangelegenheid. Ongeacht hoeveel polygonen je tegen je ogen gesmeten krijgt, het blijft allemaal geprojecteerd op een tweedimensionaal vlak (goed, sommigen gamen ook op een bolle beeldbuis, maar het beeld blijft tweedimensionaal). De ontwikkeling van 3DTVs is al een tijdje bezig en de eerste werkende prototypes zijn dan ook al te bewonderen tijdens elektronicabeurzen. Met 3DTV krijg je diepteperceptie in je beeld, zoals je dat kent met dat kekke rood/groene brilletje, maar dan zonder dat kekke rood/groene brilletje.

Leuk en aardig allemaal, maar zolang er geen content is die 3DTV ondersteunt is het een gimmick en niets meer. Blitz Entertainment heeft nu echter een game ontwikkeld, genaamd Invincible Tiger, die gebruik maakt van de technologie achter 3DTV. De game kan ook prima op een "ouderwetse" 2DTV gespeeld worden overigens. Invincible Tiger is ontwikkeld voor XBLA en PSN door Blitz Entertainment en wordt door Namco uitgegeven.
Andrew Oliver, hoofd techniek bij Blitz, hoopt dat hij met TV-producenten samen kan werken om de unieke kwaliteiten van 3DTV te demonstreren.