Derde patch Grand Theft Auto 4 verbetert performance

De derde patch voor Grand Theft Auto 4 is nu beschikbaar en heeft als voornaamste doel om wat restricties weg te nemen, en als het even kan de performance wat te verbeteren van de game.

De restricties die weg zijn genomen betreffen de controls, waardoor je nu echt helemaal zelf de keuze hebt over welke knoppen je wilt gebruiken voor de game. Voorheen waren bepaalde knoppen namelijk off-limits, zoals de Enter, Backspace en pijltjestoetsen. Daarnaast zijn er ook wat meer opties vrijgekomen bij de graphics, je kunt nu ook de schaduwen en reflecties helemaal uit zetten in plaats van slechts op zo min mogelijk.

Ook de performance in het algemeen zou verbeterd moeten zijn, zowel grafisch als in het geval van zware physics-berekeningen (denk aan races met 32 spelers). Daarnaast is er beveiliging ingebouwd tegen cheaters door te checken op veranderde game-files en zijn enkele fouten uit de vorige patch gedicht (zoals verdwijnende hot-dog karretjes). Een volledig changelog is hier te vinden.

De patch is bijna 55 MB groot en is onder andere te downloaden bij onderstaande mirrors, of je logt gewoon even in op Games for Windows Live en dan komt hij ook automatisch binnen gedruppeld.

Officiële mirror
Gamer's Hell
AtomicGamer
The Patches Scrolls