Guitar Hero: World Tour bandbundel verkoopt het best

Uit een analyse van verkoopcijfers is gebleken dat de populairste versie van Guitar Hero: World Tour de bandbundel is. Deze is goed voor 41% van de verkopen (in de VS), terwijl de gitaarbundel met 35% de tweede plaats inneemt. De losse game neemt de derde plek in met 24% van de verkopen.

Verkopen zijn natuurlijk leuk, maar omzet is nog veel leuker. Gaan we uit van $190 voor de bandbundel (hier in Nederland met een adviesprijs van € 199,99), $100 voor de gitaarbundel (in Nederland met een adviesprijs van € 109,00) en $60 voor de losse game (hier een adviesprijs van € 59,99) dan zijn de cijfers nog meer in het voordeel van de bandbundel. In totaal neemt deze namelijk 61% van de omzet op zich, de gitaarbundel blijft tweede met 27% van de omzet en de losse game neemt 11% van de omzet op zich.

We zouden dus kunnen concluderen dat de hoge aanschafsprijs van de volledige Guitar Hero: World Tour-bundel consumenten er niet van weerhoudt om deze aan te schaffen. Hoe de situatie hier in Nederland is, is echter onbekend, maar het ligt niet ver buiten de lijn der verwachting dat ook hier de bandbundel het beste zal verkopen.



Gewild bij de consument!