Survival-horrorgame Winter zal nooit het daglicht zien

Voor mensen die klagen dat er een gebrek is aan "hardcore games" op de Wii hebben we geen goed nieuws. De survival-horrorgame Winter van ontwikkelaar n-Space zal waarschijnlijk nooit op de markt verschijnen. De game leek een soort mix te gaan worden van Silent Hill en Lost Planet. Zo speelt de game zich af in een schijnbaar verlaten stadje waar de winter goed zijn gang gaat. Niet alleen zou je als speler het van tijd tot tijd tegen monsters moeten opnemen, maar je zou ook tegen de kou moeten vechten. Volgens IGN zou de game goed gebruik maken van de mogelijkheden die de Wii biedt en had de game ook zeker potentie.

Volgens Dan O'Leary, directeur van n-Space, is de reden dat de game nooit zal uitkomen dat er geen interesse is bij publishers. Niemand zag een markt voor een survival-horrorgame op de Wii, ondanks het succes van Resident Evil 4. Het probleem is dat het een "volwassen"-game zou zijn op een "kids"-console en dat levert te veel risico op.

In almost every case we got hung up with the sales and marketing groups. They simply could not get behind a survival horror title on the Wii. In spite of great sales for Resident Evil 4 and the Umbrella Chronicles, these groups were unable to support the projections required to create a viable [profit and loss statement] for the title.

The idea of an 'adult' game on what they perceived to be a 'kids' console was simply too big a leap for them, regardless of the enthusiastic support of the PD department and the Wii's total domination in the marketplace.

Benieuwd naar hoe de game er uit zou zien? Dan kun je bij IGN een video bekijken.