80% van de PS3-bezitters heeft een PSN account

De PlayStation 3 is enkele dagen geleden twee jaar oud geworden en dat is tijd voor een feestje! John Koller, baas van de PS3 hardware marketing afdeling pakt uit met het uitbrengen van enkele weetjes over het systeem.

In twee jaar tijd zijn er ruim 17 miljoen PS3-consoles verkocht en er zijn ongeveer 14 miljoen actieve PSN-accounts. Een simpele rekensom maakt dat ongeveer 80% van de PS3-bezitters online is geweest met hun console en een PSN-account bezit. In hoeverre deze accounts ook daadwerkelijk gebruikt worden is niet bekend. Waarschijnlijk maakt slechts een klein percentage van de mensen met een PSN-account optimaal gebruik van alle mogelijkheden die het account hen biedt, zoals online gamen, maar 80% heeft de eerste stappen in die richting dus wel gezet.

Daarnaast maakte Koller bekend dat de hardware verkopen in vergelijking met vorig jaar honderd procent zijn gestegen en dat deze extra verkochte PS3's niet alleen gebruikt worden om films mee te kijken, want de software-verkopen zijn ook verdrievoudigd. Het heeft even geduurd, maar het lijkt erop alsof Sony langzaam aan weer op weg is naar de top.