Voorlopig geen Sony-films voor 360-gebruikers van Netflix

Amerikaanse bezitters van een Xbox 360 kunnen via de virtuele videotheek Netflix hun favoriete films tegen betaling bekijken via een videostream. Nu blijkt dat de catalogus van Netflix een kleine restrictie heeft: videocontent van Sony Pictures kan niet worden afgespeeld op de Xbox 360-versie van het Netflixprogramma. Deze video's kunnen echter nog wel met behulp van de PC of andere apparatuur die Netflix-streaming ondersteunen afgespeeld worden.

Waarom dan de beperking? Volgens Steve Swasey van Netflix is het geen bug, maar een beperking die voortvloeit uit de licentie die zij hebben met Sony Pictures. Swasey wilde geen antwoord geven op de vraag of de licentie verlopen was toen Microsoft Netflix-ondersteuning aan de X360 toevoegde of dat Sony Pictures specifiek om het uitsluiten van X360-gebruikers heeft gevraagd.
Swasey gaf wel aan dat Netflix er alles aan doet om alle video's die zij aanbieden beschikbaar te krijgen en houden op alle apparaten die gebruik maken van de Netflix-services.