[Gerucht]Legendary Pictures wil Epic Games overnemen

Filmmaatschappij Legendary Pictures, bekend van onder meer de films Batman Begins, The Dark Knight en 300, schijnt in gesprek te zijn met Epic Games, de developers van de Unreal-, Unreal Tournament- en Gears of War-games. Onderwerp van de besprekingen is de overname van de gamedeveloper door Legendary Pictures. Diverse bronnen hebben bevestigd dat er besprekingen gaande zijn, maar Epic en Legendary weigeren alle commentaar.

Eén van de hogere bazen bij Legendary is twee weken geleden uit de directie van gamesdeveloper Brash Entertainment gestapt, omdat hij het niet eens was met de gang van zaken daar. Nu lijkt hij terug te willen keren in de gamesindustrie. Legendary en Epic zijn overigens geen vreemden van elkaar: eerder dit jaar besloot Legendary Pictures de film gebaseerd op Gears of War te co-financieren. Deze film wordt geproduceerd door New Line Cinema.

De keuze van Legendary om juist Epic te kopen is geen vreemde te noemen. Epic heeft erg veel succes met games als Gears of War en Unreal Tournament, maar verkrijgt het grootste deel van z'n inkomsten uit de verkoop van de Unreal Engines. Dit zorgt ervoor dat de gamesdeveloper een veel stabielere inkomstenbron heeft dan andere gamesdevelopers, die vooral afhankelijk zijn van de inkomsten vanuit de gamesverkoop.