Microsoft: downloads zullen groter worden dan retailverkoop

Vice President van Xbox, David Gosen is zeker van zijn zaak, er is geen twijfel over mogelijk dat de verkopen van gedownloade games de verkopen van retail games de komende jaren zal gaan overtreffen. Het is gebeurd in de muziekbranche en zal ook gaan gebeuren in de gamesindustrie. "There's no question digital will overtake physical. It happened in music and will happen to our industry." aldus de beste man.

Deze uitspraak heeft hij gedaan tijdens zijn speech op Microsofts UK Gamefest developer evenement in Londen. Er wordt steeds meer gedownload op consoles, of dat nou games of films zijn. Het succes van premium downloadable content voor spellen als Rock Band en Guitar Hero, plus het succes van Xbox Live Arcade bewijst dat digitale games het belangrijkst zullen gaan worden in de toekomst. Gosen wees het publiek erop zich voor te bereiden op deze stap. "We have to think about how the consumer is changing and how the ways they are accessing media is changing."

Hij wil tegelijkertijd Xbox Live meer promoten. Xbox Live is het belangrijkste onderscheidende element in de industrie, maar daar wordt amper voordeel uit gehaald. Het is het best bewaarde geheim lijkt het wel. Om Xbox Live aan het grote publiek bekend te maken is Microsoft bepaalde belangrijke onthullingen aan het voorbereiden welke te maken zullen hebben met de beschikbare content. "Expect to see some big announcements coming from us about Live, specifically for Europe, in the coming month." Deze aankondigingen zullen waarschijnlijk te maken hebben met meer Xbox Live Arcade games en meer Video Marketplace content, een deel van Xbox Live waar wij in Nederland nog helemaal geen gebruik van kunnen maken.