10Tacle kan financiële verplichtingen niet meer nakomen

Duitse uitgever en developer 10Tacle heeft aangekondigd haar financiële verplichtingen niet meer te kunnen nakomen. Dit zou komen door het wegvallen van een toegezegde financiering van €6,2 miljoen. Gevolg is dat de aandelen van het bedrijf ingestort zijn naar 27% van de waarde die ze gisterochtend nog hadden. 10Tacle kampte, ondanks een sterk 2007, al langer met financiële problemen en moest al eerder haar plannen om ontwikkelstudio The Games Company stopzetten. Hoe het verder gaat met het bedrijf en de titels, zoals Elveon en Panzers: Cold War, die ze nog in ontwikkeling had is afwachten.

Ontwikkelaar Blimey! Games heeft in ieder geval al bekend gemaakt dat de problemen van 10Tacle geen invloed zullen hebben op de ontwikkeling van de huidige Ferrari-game en de titel voor "een grote publisher" waar ze mee bezig zijn. Het bedrijf is financieel gezond, heeft onlangs nieuws personeel aangenomen en is druk bezig met verscheidene titels. Dat maakte haar CEO Ian Bell bekend.

Despite 10T's unfortunate and recently announced insolvency, Blimey! Games is in a very strong position. We have recently signed an unannounced major project for a top tier publisher which secures our continued growth, and our Ferrari title remains unaffected. Work will continue as normal at our studio.