Take Two stelt winstverwachting bij vanwege GTAIV

Take Two maakte deze week bekend gemaakt dat de winstverwachting voor 2008 omhoog bijgesteld zal worden, tevens was de winst over het tweede kwartaal hoger dan verwacht. Dit vanwege de lancering van Grand Theft Auto IV die nog succesvoller was dan verwacht. In totaal zijn er inmiddels 8,5 miljoen exemplaren van de game verkocht aan de consument en 11 miljoen uitgeleverd aan retailers. Dit waren getallen die van te voren verwacht waren voor heel 2008.

CEO van Take Two, Ben Feder, maakt tevens bekend dat het bedrijf in overleg is om te zoeken naar strategische alternatieven voor Electronic Arts. Tot nu toe heeft het bedrijf het bod van EA van $2 miljard afgedaan als te laag. Om deze reden is het bestuur in gesprek gegaan met andere geïnteresseerde partijen. Deze gesprekken zijn momenteel nog in erg vroege staat en zullen voorlopig dan ook behind-closed-doors blijven.

De betere resultaten deden niks voor het aandeel van Take Two. Veel aandeelhouders zijn er nog steeds heilig van overtuigd dat EA binnenkort haar bod van $25,74 per aandeel met een paar dollar zal verhogen. Hierdoor kan het aandeel van Take Two niet verder stijgen, het daalde zelfs $0,05. Dit dus ondanks de winst over het tweede kwartaal dat afliep op 30 april van $98,2 miljoen, dit tegen een verlies van $51,3 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. De omzet bedroeg $539,8 miljoen, wat meer is dan de verwachte $499 miljoen.