GTA IV multi-player: co-op, deathmatch en meer!

Vandaag weer nieuws over GTA IV. Dtimaal is er meer info over de multi-player bekend geworden. Het Spaanse PSM-magazine had het privilege om 7 modes alvast uit te proberen. In totaal zullen er maar liefst 15 modes speelbaar zijn, elk met 16 man tegelijk. Het karakter dat je speelt kan je volledig aanpassen naar geslacht, ras, kleren en uiterlijk. Je speelt in dezelfde map als de single-player. De namen van de verschillende modes zijn als volgt.

1. Hangman's Noose
2. Car Jack City
3. Bomb da Base
4. Bomb da Base II
5. Mafia Work
6. Team Mafia Work
7. Deathmatch
8. Team Deathmatch
9. Turf War
10. Cops n Crooks
11. Race
12. GTA Race
13. Deal Breaker
14. Free Mode
15. (nog onbekend)

In sommige modes kan de host verschillende dingen instellen. In (GTA) Race kan de host de voertuigen en het aantal rondjes uitkiezen. In (Team) Death Match kan je de wapens, de hoeveelheid verkeer, het aantal voetgangers en de aanwezigheid van politie instellen.

Ook zijn er nog wat losse feitjes over de verschillende modes bekend.

- Hangman's Noose is een single-player missie die je in co-op kan uitvoeren. Hierin moeten jij en je vrienden een 'mobster' escorteren terwijl een SWAT-Team jullie aanvalt.
- In (GTA) Race kan je molotovs uit je raam gooien en ook je tegenstanders auto stelen.
- In Cops n Crooks speelt het ene team als politie en het andere als dieven die proberen te ontsnappen. De politie kan gebruikmaken van GPS om te zien waar de boeven zich bevinden.
- In (Team) Mafia Work speel je als een huurmoordenaar voor maffiabaas Kenny Petrovic. Jij moet zorgen dat je als eerste het doelwit vermoord hebt voordat anderen dat doen.

Met dank aan Cyberia18, Yngwie en Sjoeter voor het submitten van dit nieuws.