Halo-themesong te downloaden & GH3 goed voor muzikanten

Gisteren werd het al aangekondigd, maar de release is sneller gekomen dan gedacht. De Guitar Hero 3-Halo-themesong staat momenteel op MarketPlace en is voor het astronomische bedrag van 0 MS Points (omgerekend zijn dat 0,00 euro) te downloaden naar je 360-HDD. Vervolgens zul je in Guitar Hero 3 de rol van Steve Vai op je nemen als je de themesong speelt.

Daarnaast beschrijft Ars Technica dat de release van Guitar Hero 3 sommige muzikanten erg goed heeft gedaan. De digitale verkoop van de tracks die in de game verwerkt zijn, kennen vrijwel allemaal een toename. Zo verkocht "Reptilia" van The Strokes 127% meer een week na de release van Guitar Hero 3. Nog een week later schoten de verkoopcijfers nog eens 96% omhoog. Ook Slipknots "Before I Forget" deed het een stuk beter na de release van Guitar Hero 3. De week na de release ging de verkoop van de single met 75% omhoog, twee weken na release zelfs 140%. Niet alleen de main tracks doen het goed, ook songs die als bonus-tracks beschikbaar zijn kennen over het algemeen een verhoogde verkoop.

Het verhaal is iets anders voor de verkoop van albums. Het titelloze album van Weezer uit 1994 waar de track "My name is Jonas" op staat kende bijvoorbeeld een stijging van 47% in verkoopcijfers, terwijl "Era Vulgaris" van Queens of the Stone Age waar de track "3's and 7's" op staat vrijwel geen verandering in verkoopaantallen kende.