Eerste info over Soldier of Fortune: Pay Back

De ontwikkelaar van Soldier of Fortune: Pay Back vond het tijd om eens wat informatie vrij te geven over de game, aangezien die nogal schaars is geweest sinds de aankondiging in juni. In dit derde deel in de Soldier of Fortune-reeks speel je weer met een huurling (Thomas Mason) die werkt voor The Shop. Je zult de hele wereld over gaan om te strijden tegen een extremistische tegenstander die een globale oorlog wil ontketenen. Bij het reizen over de wereld moet je denken aan het Midden-Oosten, Afrika, Azië en Oost-Europa.

Verder belooft de ontwikkelaar ons intense gameplay. Soldier of Fortune is onder meer bekend geworden om de overdreven gore, zoals het afschieten van een been. Het goede nieuws is dat het in dit deel niet anders zal zijn, maar dan wel met next-gen krachten. Een vijand reageert tevens altijd anders, aan de hand van waar hij precies geraakt wordt en hoe krachtig het wapen is waarmee hij geraakt wordt. Je kunt je tegenstanders aan gort knallen met meer dan dertig wapens, waaronder assault en sniper rifles, sub-machine geweren, explosieven en futuristische prototype wapens.

De missies die je moet volbrengen variëren van het simpelweg overleven tot het redden van een diplomaat of het infiltreren van een terroristische organisatie. Niets wat ons onbekend in de oren klinkt zo lijkt het.

Tot slot nog iets over de multiplayer. Je kunt individueel of team-based aan de slag in deatmatch, team deatchmatch, elimination, team elimination, capture the flag en demolition. Ook zullen je statistieken worden bijgehouden, die weer op te zoeken zijn op internet.