Sony adviseert ontwikkelaars de PS2 niet te vergeten

Terwijl langzaam maar zeker de nieuwe consoles een grotere marktpositie verwerven probeert Sony developers te laten ontwikkelen voor de PlayStation 2. Dit onder het motto "er is nog geld mee te verdienen". De PS2 heeft een userbase van dik 100 miljoen mensen en het zou dus stom zijn om niet te ontwikkelen voor dit systeem. Zeker als je na gaat dat de PS3 en Xbox 360 nog steeds slechter verkopen.

David Reeves, baas van Sony Europa, denkt dat ontwikkelaar veel geld laten liggen als ze de PS2 negeren:

"We are committing funds for PS2 ... we encourage third parties to continue development for PS2. If they bring a PS3 version out, they can bring a PS2 version out as well. There is a lot of money still. What happened last time with PS1 is that they left a lot of money on the table by making the transition too quickly."

"The problem is that you have lots of machines that stay on the market, but very quickly the retail prices are going down, so the gross margins go down. If you can do the game on PS2 on top of other formats, it in fact is extra money"

Gerhard Floring, general manager van Electronic Arts, gaf aan het deels met Reeves eens te zijn. De reden is dat games als Rock Band zeker niet draaien om de kracht van de processor. Daarbij denkt hij dat gamers die overgestapt zijn vaak hun oude consoles weggeven aan jongere gezinsleden. Ook verwacht hij dat de oude generatie nog best populair kan zijn in opkomende economiën.

Ubisoft zag de toekomst van de PS2 niet zo groots als Sony, die nog zeker voor de komende vier jaar games in ontwikkeling verwachten voor dit systeem. Niet met het idee dat er nog echt titels speciaal voor gemaakt zullen worden.