Lord of the Rings Online Book 10 vanaf 21 augustus

Codemasters en Turbine Inc. hebben aangekondigd dat binnenkort de tweede gratis uitbreiding voor Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar te downloaden zal zijn. Book 10: City of Kings gaat verder waar SoA gebleven was. Er komen zo'n honderd nieuwe quests bij, speelstijl van monsters zal flink verbeterd worden en er zullen reputatie- en handelsysteem worden toegevoegd. Een grappige toevoeging is Critter Play. Je zult dan bijvoorbeeld de wereld van Middle Earth kunnen zien door de ogen van een kip.

"Our first update significantly expanded the world of Middle-earth with new story arcs, quests, and exciting new kinds of gameplay. For Book 10 we continue the epic story and introduce a ton of new content, but we also are introducing legendary play, a completely new way to experience monster play that enables you to play as a powerful Ranger of the North or a terrible Troll."

Aldus Jeffrey Anderson, president en CEO van Turbine, Inc.

De veranderingen op een rij:

quote
* Het verhaal gaat verder! — Amarthiel, geïntroduceerd in Book 9: Shores of Evendim, heeft de palantir van Carn Dûm opgeëist en is nu van plan om van Annúminas haar nieuwe uitvalslocatie te maken, terwijl ze verder zoekt naar haar verloren ring: Narchuil. De Dúnedain werken haar tegen terwijl de Rangers een laatste wanhopige poging wagen om de palantir uit de greep van Amarthiel te bevrijden. Voordat Amarthiel op zoek kan gaan naar Narchuil doet zich echter een gevaarlijke mogelijkheid voor die de Dúnedain het voordeel kan geven om het oog van Angmar te verblinden.

* Legendary Play: Eenmaal in de Ettenmoors kunnen spelers “monster play” op een totaal nieuwe manier ervaren door hun Destiny Points in te wisselen om als een Ranger of the North of Troll te spelen. Hiermee kunnen ze hun bevriende spelers een strategisch voordeel bieden in het gevecht om de heerschappij over de Ettenmoors.

* Critter Play: Vriendelijke boerderijdieren vinden het heerlijk om rond te dwalen in het landschap, de kippenren te bekijken, op wormen te jagen en nog veel meer! Spelers kunnen Midden-Aarde nu vanuit een ander, soms onverwacht, oogpunt bekijken. Bijvoorbeeld als kip, de eerste van de vele toekomstige speelbare dieren die toegevoegd worden in het spel.

* Nieuwe reputatie- en onderhandelsystemen: Book 10: The City of the Kings introduceert reputatie- en onderhandelsystemen. Het reputatiesysteem stelt spelers in staat om een positieve of negatieve status op te bouwen bij de verschillende rassen en groeperingen in Midden-Aarde, gebaseerd op het aantal voltooide quests en verslagen monsters. Het onderhandelsysteem stelt spelers in staat trofeeën die gewonnen zijn in de strijd te ruilen tegen beloningen als wapens en items.

* Meer dan honderd nieuwe quests: Het verhaal gaat verder terwijl spelers de Fellowship blijven ondersteunen en zich in nieuwe avonturen storten en nieuwe kerkers en ruim een dozijn nieuwe monsters ontdekken.

* Verbeterde User Interface: De interface van het spel is nu volledig naar eigen wens aan te passen. Naast de mogelijkheid je interface van een skin te voorzien voor een unieke stijl, stelt Book 10: The City of the Kings spelers in staat het formaat van de verschillende interface-elementen te veranderen in het "Opties"-paneel.


Vanaf 21 augustus zal de update gratis te downloaden zijn voor spelers van Shadows of Angmar.