FFIII was eerst PS2 game

Square-Enix heeft in een interview gezegd dat ze oorspronkelijk van plan waren om de remake van Final Fantasy III naar de PlayStation 2 te brengen. De komst van de nieuwe handheld van Nintendo, de Nintendo DS, heeft ze echter overtuigd om de game daarop uit te brengen. Uiteraard hebben een aantal lieve woordjes van Nintendo waarscijnlijk ook wel meegeholpen met deze beslissing:
At that time we were considering developing it for PlayStation 2, but then we heard from Nintendo about their new handheld platform, the Nintendo DS - and they asked us if we could please make Final Fantasy III on that platform instead. It was good timing, and it was an interesting challenge, so we decided to go ahead with that.


Hoe zou de game er op de PS2 uitgezien hebben?

Voor Final Fantasy III heeft Square-Enix behoorlijk wat werk moeten verrichten, zowel de grafische engine als de mogelijkheid om online berichten versturen zijn door S-E zelf ontwikkeld. Ook is er voor de tussenfilmpjes de hulp ingeroepen van een ander bedrijf, Matrix, geen enkel andere DS game kent dergelijke filmpjes.

Over de toekomst van S-E op de Nintendo DS werd gezegd dat er verschillende teams bezig zijn met het ontwikkelen voor de DS. In de toekomst komen er dus zeker nog een aantal Square-Enix games.