Strenge Australische keuring maakt een nieuw slachtoffer

Het American Football spel Blitz: The League, een next gen update van het in 2005 verschenen Blitz: Playmakers, heeft het moeten ontgelden in Australië. Het spel kwam niet door de keuring heen van de 'Australia's Office of Film and Literature Classification' vanwege de mogelijkheid om doping te gebruiken. Het is in het spel mogelijk verschillende drugs toe te dienen aan de spelers uit je team, hierdoor presteren ze beter op een bepaald vlak maar worden ze kwetsbaarder op een ander.

De strenge Australische wet omtrent games weigert games te keuren op leeftijdsgroep in deze gevallen: "depict, express or otherwise deal with matters of sex, drug misuse or addiction, crime, cruelty, violence or revolting or abhorrent phenomena in such a way that they offend against the standards of morality, decency and propriety generally accepted by reasonable adults".
Buiten Australië krijgen spellen die een bovenstaande inhoud hebben meestal een 18+ rating. In Australië echter gaat de rating niet verder dan 15+, dit in tegenstelling tot DVD's en films die wel een 18+ rating kunnen krijgen in Australië.

Blitz: The League is niet het eerste spel dat dit overkomt. Zo moesten vorig jaar Reservoir Dogs en Mark Ecko's Getting Up: Contents Under Pressure het ontgelden door de strenge dames en heren van de Australia's Office of Film and Literature Classification. Ook GTA III en San Andreas kwamen in eerste instantie niet door de keuring heen, maar mochten later toch wel weer verkocht worden na aanpassingen aan de inhoud.