FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 22 januari 2007

Muse en Iggy Pop op 38e editie Pinkpop

De fameuze Britse rockband Muse zal ťťn van hoofdacts worden op Pinkpop 2007. De organisatie van het festival heeft dat vandaag bekend gemaakt. Ook Iggy Pop & the Stooges, wiens optreden op Lowlands 2006 alom werd geprezen, en Lostprophets zullen dit jaar in Landgraaf vertegenwoordigd worden.

Muse is zeer geliefd bij het gros van de bezoekers van Pinkpop. Samen met Pearl Jam won de band eens de Gouden Tip, een prijs die aangeeft wie door het Pinkpop-publiek het liefst op het festival gezien wordt. Iggy Pop en Lostprophets zijn ook absoluut geen onbekenden in de wereld van muziek, hoewel Iggy Pop slechts ťťn keer eerder (in 1987) op Pinkpop heeft gespeeld en hardrock-act Lostprophets nog nooit in Landgraaf heeft gestaan.

Wie er nog meer op Pinkpop zullen spelen, wordt op 28 februari bekend gemaakt in Paradiso in Amsterdam. Het festival zelf vindt plaats in het Pinksterweekend, op 26, 27 en 28 mei.

Hamburg doet kauwgum in de ban

Icoon OpmerkelijkWinkeliers aan een beroemde boulevard in Hamburg verkopen drie maanden lang geen kauwgum. Met het besluit willen zij voorkomen dat de gerenoveerde straat helemaal onder de uitgespuugde kauwgum komt te zitten. Dat hebben Duitse media gemeld.

Volgens de vereniging van winkeliers kost een speciale reiniging van de beroemde Jungfernstieg zo'n 40.000 euro. Behalve de 'verkoopstop' komt er ook meer toezicht op het uitspugen van kaumgum, wat de overtreder tot 10 euro kan kosten.

De Jungfernstieg was de eerste straat in Duitsland die werd geasfalteerd (in 1838).

Uitslagen NFL conference championships

41 Jaar lang bleef de Super Bowl verstoken van donkere hoofdcoaches. Dat veranderde gisteren op dramatische wijze. Zowel protťgť Lovie Smith van de Chicago Bears als mentor Tony Dungy van de Indianapolis Colts bereikte de finale van de grootste American Football-competitie ter wereld.

Dungy kwam al eens zeer dichtbij. In 2000 strandde hij met de Tampa Bay Buccaneers in de NFC Championship Game tegen de uiteindelijke kampioen, de St. Louis Rams. Na zijn ontslag en verhuizing naar Indianapolis in 2001 leidde zijn opvolger Jon Gruden het erfgoed van Dungy naar de eerste titel in het bestaan van de club. Het erfgoed van Dungy was ook dat van Smith, hoewel hij al in 2001 door de Rams was weggekaapt uit Florida voor de positie van verdedigingscoŲrdinator. Met St. Louis kwam hij dat seizoen tot op drie punten van de titel in Super Bowl XXXVI. In 2004 werd hij de eerste donkere coach in de historie van de Chicago Bears.

De weg van de Championship Game naar de Super Bowl was voor Dungy het lastigst. Halverwege het eerste kwart kon een menigte Colts-verdedigers een fumble van New England Patriots-quarterback Tom Brady niet onder controle krijgen, waarna de bal de endzone in rolde. Logan Mankins dook er bovenop voor de eerste punten van de ploeg uit Boston. Voormalig Patriots-kicker Adam Vinatieri opende aan het eind van het kwart de score voor zijn nieuwe ploeg. Vijf minuten later liet het opportunisme van Patriots-coach Bill Belichick zich gelden door er bij vier en zes voor te gaan. Het resulteerde een play later in een score van Corey Dillon. Twee plays later was het cornerback Asante Samuel die het opportunisme van zijn coach overtrof, een pass van Colts-quarterback Peyton Manning onderschepte en terugliep voor een touchdown. Een gat van achttien punten gaapte voor de thuisploeg, de Colts leken uitgeschakeld en Manning leek gedoemd tot een bestaan als eeuwige net-niet quarterback. Het was echter het keerpunt van de wedstrijd. Na drie minuten en tachtig yards kon Vinatieri voor zijn tweede score aanleggen om de comeback van de Colts in te luiden.

Een lange drive die het derde kwart opende werd door Manning zelf bekroond met een touchdown. De Patriots werd vervolgens slechts acht yards gegund waarna opnieuw een lange drive afgewerkt werd met bestemming endzone. Dan Klecko, een offensive tackle die normaliter geen bal aanraakt, mocht zich de gelukkige noemen die de score op zijn naam kreeg. Een poging tot tweepuntsconversie slaagde, waarmee de stand met nog twintig minuten te gaan weer gelijk was gesteld op 21-21. Een lange en bloedstollende finale zou volgen. Nog in het derde kwart scoorden de Patriots via Jabar Gaffney. Drie minuten later, doch in het laatste kwart, wist Jeff Saturday zich op een fumble van teamgenoot Dominic Rhodes te werpen voor opnieuw een gelijkmaker. Vervolgens kwamen de kickers op het podium. Voor de Patriots spleet Stephen Gostkowski de palen tweemaal, vanaf 28 en 43 yards. Vinatieri mocht het eenmaal vanaf 36 yards doen. Met nog iets minder dan twee en een halve minuut te gaan en met een achterstand van drie punten kregen de Colts balbezit op de eigen twintig-yardlijn. Manning marcheerde zijn troepen door middel van middellange passes in rap tempo richting de endzone van de bezoekers, alwaar uiteindelijk Joseph Addai de doellijn overstak. Er stonden nog precies zestig seconden op de klok toen Vinatieri de kickoff verzorgde. De Patriots haalden nog wel de helft van de Colts, maar uiteindelijk bleek toch dat hoefijzers geluk brengen; voor de eerste keer in de wedstrijd werd een pass van Brady onderschept, en daarmee was de wedstrijd voorbij. Manning mocht het veld nog betreden, maar knielde op de enige play die nog restte voor een 34-38 eindstand. Na zeven opeenvolgende seizoenen gestrand te zijn in de playoffs bereikte hij hiermee voor het eerst in zijn carriŤre de Super Bowl.

Op het Soldier Field van Chicago kwamen de New Orleans Saints van Sean Payton op bezoek bij de ploeg die in 1985 veel profijt had van de aanwezigheid van running back-legende Walter 'Sweetness' Payton. In dat jaar speelden de Chicago Bears voor het eerst en laatst in de Super Bowl. Nu, na het behalen van de George Halas Memorial Trophy, vernoemd naar de man die 68 jaar lang eigenaar en daarvan 40 jaar ook coach van de Bears was, keren de mannen uit de Windy City terug op het hoogste podium in American football. De Saints hadden geen schijn van kans.

Het duurde bijna een vol kwart eer de eerste score in de vrieskou op de borden kwam. Kicker Robbie Gould, vorige week nog hoofdrolspeler in de gewonnen thuiswedstrijd tegen de Seattle Seahawks, scoorde vanaf 35 yards. Halverwege het tweede kwart zou zijn teller al op drie staan, met field goals van 43 en 24 yards erbij. Direct na de two minute warning scoorde Bear Thomas Jones de eerste touchdown, waarna de Saints tegen een 0-16 achterstand aankeken. Een lange maar snelle drive bracht Marques Colston echter in de endzone van de gastheren, waarmee de ruststand nog draaglijk werd. Een verrassingselement aan het begin van de tweede helft moest de Saints een steun in de rug geven, en een pass over 88 yards werd door rookie Reggie Bush afgerond met een touchdown voor die steun. Het effect bleef echter uit. De zuiderlingen werden keer op keer afgestopt door de dominante verdediging die de Bears het hele seizoen al gebruikten, en een penalty wegens het met opzet wegwerpen van de bal werd het keerpunt. Het geschiedde in de end zone, wat resulteerde in een safety: twee punten en balbezit voor de Bears. In het vierde kwart werden de krachtsverhoudingen echt duidelijk. Bears-quarterback Rex Grossman, tegen het eind van het reguliere seizoen nog bekritiseerd om het feit dat zijn ploeg het liet afweten, marcheerde liefst drie keer met zijn ploeg naar de endzone van New Orleans om de eindstand op een afgetekende 14-39 te bepalen.

Uitslagen
21 janNew Orleans Saints@ Chicago Bears14-39
21 janNew England Patriots@ Indianapolis Colts34-38

Programma
4 febIndianapolis Colts@ Chicago BearsDolphins Stadium, Miami

'Paris Hilton heeft haar ogen beschadigd'

Icoon Showbizz Er doen geruchten de rondte dat Paris Hilton afgelopen week een bezoekje heeft gebracht aan de plastisch chirurg, om iets aan haar tranende linkeroog te doen. Het schijnt dat ze zes jaar geleden een oogbeschadiging heeft opgelopen, na een mislukte ooglidoperatie. De schade is sindsdien erger geworden, doordat ze erg gehecht is aan haar blauwe ooglenzen, die schadelijk zijn.

Een anonieme bron zegt: "De laatste tijd zijn Paris' ogen aan het uitdrogen. Ze negeert de bevelen van haar dokter geen getinte contactlenzen te dragen." Haar woordvoerder ontkent dit echter: "Voor zover ik weet, heeft Paris nog nooit een cosmetische operatie ondergaan, noch heeft ze iets gezegd over een medische procedure voor haar ogen."

Roepen 'fuck you' naar politie geen belediging

Icoon Opmerkelijk"Fuck you", riep de boze S.J. uit Almere op 6 november 2006 tegen de politie. Van de rechter in Lelystad moet dat kunnen. Hij sprak de 30-jarige Almeerder maandag vrij van belediging van een ambtenaar in functie.

De politierechter in Lelystad vond het gebruikte scheldwoord "niet erg aardig", maar hij vond in tegenstelling tot de politie Flevoland de term "fuck you" geen belediging. De officier van justitie overweegt in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak. Zij had tegen J. een boete van 300 euro geŽist.

FOK!radio: Het stormt in de FOK!crew

FOK!RadioVoor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

Het was een stormachtige week. Niet alleen vanwege de rukwinden, maar ook omdat het spannende dagen waren in de hoogste regionen van de crew. Nikky beviel van haar dochter en Yvonne werd onverwachts in het ziekenhuis opgenomen. Maar we gaan het ook hebben over die rukwinden. Want in het nieuwe 'Elementen' forum was het druk. Vandaar dat het tijd wordt om dit nieuwe weerforum maar eens uitgebreid onder de loep te nemen. We spreken met de aanstaande mod Flugeltje over wat het forum nou precies moet worden en hoe het tot nu toe gaat. De uitzending begint uiteraard weer om 20:00 uur stipt!


Maar FOK!radio krijgt ook een rechtstreekse connectie met het weerforum. Want SpeedyGJ gaat iedere week een speciaal weerbericht verzorgen. FOK!radio krijgt dus een eigen weerman. Vanavond hoor je de premiŤre.

Natuurlijk kun je iedere week meekijken in de studio van FOK!radio via de webcam. We gaan dus ook Yvonne vragen wat er nou allemaal is gebeurd en hoe ze uit haar operatie is gekomen. Daarbij schijnt het vandaag 'Yvonne-dag' te zijn. En we willen alles weten over het dochtertje van Nikky, dus ook met haar gaan we contact leggen. En als het goed is, is Blinky weer zover om een stelling te deponeren.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Zelf ook wat te melden? Bel ons dan op 084-8375761. Dan krijg je een antwoordapparaat waarop je iets kunt inspreken. Dus wil je iemand verrot schelden, een huwelijksaanzoek doen, een plaatje aanvragen, je ban bespreken of je liefde voor gr8w8 uitspreken? Bel ons dan op 084-8375761, dan laten wij het weer in de uitzending horen!

Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Soms als podcast, maar meestal als stream. Meer hierover kun je hier lezen.

Veel luisterplezier!

Met dank aan FOKradio voor de submit.

Top of Flop: Candylion

Ook vorige week was de uitslag vrij snel duidelijk: "Black Shoes" van The Films is een flop, dus. Cristan verwoordde jullie mening nog het meest treffend: "Ik vind hem net aan een flop. Die videoclip is in ieder geval verschrikkelijk, en al die Britsige bandjes heb ik ondertussen ook wel gezien."

We hebben er weer eentje voor jullie.

Maak kennis met Gruff Rhys, een zanger uit Wales. Rhys is bekend geworden als zanger/gitarist van de Welshe rockband Super Furry Animals. Sinds enkele jaren probeert hij het ook solo. Begin januari kwam zijn tweede album uit: "Candylion" werd in slechts twee weken tijd opgenomen met ondersteuning van bassist Owen Evans en zangeres Lisa JÍn. De eerste single is de titeltrack van het album: "Candylion".

Knut vond het nummer wel okay: "Prettige stemmen, weinig orgineel. Maar erg prettige stemmen. enzo."

Ik vind het nummer ook erg geslaagd. Maar ja, over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

Thijssen stopt als assistent-bondscoach

Het Nederlandse honkbalteam zal het voortaan zonder Ben Thijssen moeten doen. De assistent-bondscoach van het Nederlands team heeft aangeven zijn functie neer te leggen.

De reden van zijn vertrek bij het nationale team is tijdgebrek. De assistent kon te weinig tijd vrijmaken om volledig met het honkbal bezig te zijn. Er wordt door de Nederlandse honkbalbond gezocht naar een oplossing om Thijssen te vervangen. Zonder Thijssen zal Oranje op 2 februari naar CuraÁao vertrekken voor een trainingsstage. Het trainingskamp duurt tot 9 februari, oefenwedstrijden zullen niet worden gespeeld.

Baros verruilt Engeland voor Frankrijk

Olympique Lyon heeft Milan Baros overgenomen van Aston Villa. De Franse ploeg had al langer een oogje op de Tsjech, die in Engeland niet meer zo doelgericht was als voorheen.

Lyon kondigde vandaag de komst van de spits aan, echter zonder details over een transfersom of de waarschijnlijke ruil met John Carew. "Tsjechisch international Milan Baros zal vandaag (maandag) officiŽel worden gepresenteerd als nieuwe aanwinst", meldde de Franse club op zijn website.

Baros tekent hiermee voor de tweede maal uit zijn carriŤre voor coach Gerard Houllier. De Fransman haalde hem eerst naar Liverpool, maar na de Champions League winst mocht hij daar weg. De Tsjech vertrok daarop naar de club uit Birmingham, die §10 miljoen voor hem neertelde. Houllier, nu coach bij Lyon, weet zeker dat hij geen miskoop begaat, ondanks dat Baros dit seizoen slechts ťťnmaal doel trof in zeventien wedstrijden.

Noors international John Carew gaat waarschijnlijk de andere kant op. De spits kan bij Lyon niet rekenen op een basisplaats, en met de komst van Baros lijkt deze nog onzekerder. Carew zal naar verwachting binnen enkele dagen een contract bij Aston Villa tekenen.

Strenge Australische keuring maakt een nieuw slachtoffer

Het American Football spel Blitz: The League, een next gen update van het in 2005 verschenen Blitz: Playmakers, heeft het moeten ontgelden in AustraliŽ. Het spel kwam niet door de keuring heen van de 'Australia's Office of Film and Literature Classification' vanwege de mogelijkheid om doping te gebruiken. Het is in het spel mogelijk verschillende drugs toe te dienen aan de spelers uit je team, hierdoor presteren ze beter op een bepaald vlak maar worden ze kwetsbaarder op een ander.

De strenge Australische wet omtrent games weigert games te keuren op leeftijdsgroep in deze gevallen: "depict, express or otherwise deal with matters of sex, drug misuse or addiction, crime, cruelty, violence or revolting or abhorrent phenomena in such a way that they offend against the standards of morality, decency and propriety generally accepted by reasonable adults".
Buiten AustraliŽ krijgen spellen die een bovenstaande inhoud hebben meestal een 18+ rating. In AustraliŽ echter gaat de rating niet verder dan 15+, dit in tegenstelling tot DVD's en films die wel een 18+ rating kunnen krijgen in AustraliŽ.

Blitz: The League is niet het eerste spel dat dit overkomt. Zo moesten vorig jaar Reservoir Dogs en Mark Ecko's Getting Up: Contents Under Pressure het ontgelden door de strenge dames en heren van de Australia's Office of Film and Literature Classification. Ook GTA III en San Andreas kwamen in eerste instantie niet door de keuring heen, maar mochten later toch wel weer verkocht worden na aanpassingen aan de inhoud.

Sluipschutter...

Soldaatje spelen in het echie is niet leuk. Het zou in ieder geval niets voor mij zijn. Ik zou denk ik zeven kleuren stront schijten van pure angst. Tenminste mijn broek zou vol zitten als mij zou overkomen wat de soldaten in het volgende filmpje is overkomen:

Je zit rustig ergens op de uitkijk. Er is helemaal niets aan de hand. Opeens word je beschoten door een sluipschutter. Dan ben je op dat moment heel erg blij met dat kleine stukje kogelvrije glas en dank je de Heer op je blote knietjes voor de uitvinding daar van!

AO: Nadal moeizaam naar kwartfinale

Rafael Nadal heeft zich met moeite weten te plaatsen voor de kwartfinale van de Australian Open. De als tweede geplaatste Spanjaard versloeg maandag in Melbourne de Brit Andy Murray in vijf sets.

Nadal verloor de eerste set in de tiebreak, kwam met 6-4 terug in het tweede bedrijf, maar zag zijn Schotse tegenstander de derde set weer winnen (6-4). Daarna wist de Spanjaard zich weer in de wedstrijd terug te vechten. Met 6-3 herstelde hij het evenwicht. In de beslissende vijfde set verloor Murray twee keer zijn eigen opslag. Na bijna vier uur trok Nadal met 6-1 de wedstrijd naar zich toe.

Familie overleden vrouw klaagt radiostation aan

Vorige week wisten we te melden dat een vrouw was overleden nadat ze had meegedaan aan een wedstrijd water drinken. De prijs die de vrouw probeerde te winnen was een Nintendo Wii. Familie van de overledene hebben nu een advocaat in de arm genomen, en aangekondigd dat ze het radiostation aan zullen klagen. Als Nintendo betrokken was bij de actie zal kan ook Nintendo een dagvaarding tegemoet zien.

De lijkschouwer heeft bevestigd dat de vrouw inderdaad aan watervergiftiging is overleden. Tien medewerkers van het radiostation zijn inmiddels ontslagen, maar het lijkt er op dat dit een rechtszaak niet zal voorkomen.

Ooijer staat voorlopig buitenspel

Andrť Ooijer heeft een operatie aan zijn kuitbeen ondergaan. De speler van Blackburn Rovers liep de blessure tijdens het treffen met Manchester City op. Bernardo Corradi kwam ongelukkig op het been van de Nederlander terecht kwam.

Na de botsing met Corradi werd Ooijer met een brancard afgevoerd. Tijdens de operatie, welke gisteren werd uitgevoerd, is het gebroken bot met behulp van twee platen en schroeven weer op zijn plaats gezet. Bovendien zijn de enkelbanden, welke gescheurd waren, aan elkaar gehecht. De verwachting is dat de Nederlander tussen de drie en vier maanden nodig zal hebben om helemaal te herstellen.

EA Australië: "Games worden goedkoper"

EA en Nederland zijn eigenlijk tegenpolen als het op reputatie aankomt. EA staat bekend als grootverdiener en de Nederlander heeft de naam een krent en gierigaard te zijn.

Welnu, EA heeft goed nieuws. EA AustraliŽ in ieder geval. Want Ryan Jones, algemeen directeur bij Electronic Arts Australia, voorspelt een prijsdaling van EA games van AU $120(73 euro) naar AU $99(60 euro) voor X360 games. Wii games zweven al rond het AU $100 pricepoint.

Of deze prijsdalingen ook voor Europa gelden is nog de vraag, maar aangezien Jones de overstap van last-gen naar next-gen als reden voor de prijsstijging ziet, mag men aannemen dat ook hier de prijzen zullen zakken.

Hiddink roept negentien man op

De bondscoach van Rusland, Guus Hiddink, heeft voor de oefeninterland van 7 februari in de Amsterdam ArenA tegen het Nederlands elftal negentien man opgroepen. Dat is vandaag bekend gemaakt.

Aanvaller Ivan Seanko van FC NŁrnberg is de enige speler uit een buitenlandse competitie. De andere internationals zijn allen actief in de nationale Russische liga.

Selectie

Doel: Akinfejev (CSKA Moskou), Borodin (Torpedo Moskou), Malafejev (Zenit St. Petersburg).

Verdediging: Ignasjevitsj, Alexei Berezoetski, Vasili Berezoetski (CSKA Moskou), Anioekov (Zenit St. Petersburg), Kolodin (Dinamo Moskou).

Middenveld: Aldonin, Zjirkov (CSKA Moskou), Igor Semsjov (Dinamo Moskou), Titov, Bistrov (Spartak Moskou), Bilialetdinov (Lokomotiv Moskou).

Aanval: Arsjavin, Pogrebniak (Zenit St. Petersburg), Sisjev (Lokomotiv Moskou), Pavlioesjenko (Spartak Moskou), Saenko (FC NŁrnberg).

Programma 1/8 finales KNVB beker

Komende week worden de achtste finales in het kader van de KNVB beker afgewerkt. Deze wedstrijden staan voor dinsdag, woensdag en donderdag op het programma. Hieronder vind je een overzicht.

DatumThuisUitAanvang
23/1Willem IIDe Graafschap20:00
23/1AZ MVV20:45
24/1SpartaRKC Waalwijk20:00
24/1FC TwenteNAC Breda20:00
24/1FC UtrechtRBC Roosendaal20:00
24/1AjaxHFC Haarlem20:45
25/1Roda JCJong AZ20:00
25/1PSVGo Ahead Eagles20:45

Couperen schapenstaarten verboden in 2008

Icoon BinnenlandsHet couperen van schapenstaarten wordt volgend jaar verboden. Dat maakte minister Cees Veerman (Landbouw) vandaag bekend.

Veerman onderbouwt het verbod dat op 1 januari 2008 moet ingaan, door te wijzen op een maandag verschenen rapport waarin staat dat het goed mogelijk is verantwoord schapen te houden zonder het couperen van staarten. Schapenhouders die de staart verwijderen doen dat onder meer om te voorkomen dat de dieren de ziekte myiasis krijgen, een huidaandoening die door vliegen wordt overgebracht. Maar volgens de onderzoekers komt de ziekte voor bij zowel schapen met als zonder staart.


Lammetjes mogen volgend jaar weer met hun staartjes zwaaien

Voetbalfan krijgt penis getatoeŽerd

Icoon OpmerkelijkEen voetbalfan uit ArgentiniŽ gaat een tatoeŽerder voor de rechter slepen die een penis op zijn rug heeft gezet. De bedoeling was dat de man het logo van voetbalclub Boca Juniors op de rug zou tatoeŽren.

Helaas voor de fan was de tatoeŽerder een supporter van River Plate, dť grote rivaal van Boca Juniors. Hij vond het kennelijk wel grappig om de fan goed voor schut te zetten door een penis af te beelden in plaats van het logo van Boca.

De gedupeerde fan, een tiener die nog bij zijn ouders woont, zegt dat hij onder het tatoeŽren niet kon zien wat de man aan het doen was. ''Er was geen spiegel in de winkel. Pas toen ik terug thuis was en de tatoeage aan mijn ouders liet zien, zag ik wat hij uitgespookt had.''

Met dank aan moniek2006 voor de submit.

Leguaan kampt met permanente erectie

Icoon OpmerkelijkDe Belgische leguaan Mozart heeft weinig plezier gehad van een paringsbeurt. De leguaan in aquariumpark Aquatopia in Antwerpen kreeg na het paren wat vuil in zijn penis. Die ging vervolgens ontsteken en nu kan de leguaan zijn geslachtsdeel niet meer intrekken.

Medewerkers hebben Mozart voorlopig in quarantaine gezet, ver weg van de drie begerige vrouwtjesleguanen Truus, Pepina en Bianca. Aan goede zorgen ontbreekt het hem echter niet. De medewerkers geven hem natte doeken, in de hoop dat de zwelling afzakt. Tegelijk maken ze het geslachtsdeel regelmatig schoon en smeren hem met zalf in.

Als de erectie te lang aanhoudt, is amputatie de enige oplossing. Zo'n operatie zal Mozarts paringsdrang niet dwarsbomen, want leguanen hebben twee penissen.

Nowotny moet noodgedwongen stoppen

Jens Nowotny moet noodgedwongen een punt zetten achter zijn voetballoopbaan. De voormalig Duits international kampte de afgelopen jaren met diverse fysieke ongemakken. Eerder deze maand vertrok hij bij Dinamo Zagreb wegens hardnekkige knieproblemen.

"De nieuwe knieblessure gaf de doorslag", aldus Nowotny die eerder voor Karlsruhe SC en Bayer Leverkusen speelde. "Het voetbal heeft het als hoofdrol afgelegd. Mijn nieuwe droom is een jeugdroman te schrijven."

Man gijzelt autopassagiers

Icoon PolitieDe politie heeft een 41-jarige man gearresteerd omdat hij vier personen in een auto ontvoerde. Dat gebeurde zaterdagnacht in Eindhoven.

De man zonder woon- en verblijfplaats liep rond half twee 's nachts over de Achtsteweg Zuid. Daar kreeg hij ruzie met een 45-jarige Eindhovenaar die in een auto zat die daar geparkeerd stond. Behalve de man uit Eindhoven zaten ook nog twee mannen van 29 en 38 jaar en een vrouw van 26 in de auto.

De verdachte stapte tijdens de ruzie de auto in en bedreigde de inzittenden. Hij reed via Best naar Sint-Oedenrode. De vrouw zag tijdens de rit kans met haar mobieltje de politie te waarschuwen. Agenten stopten in Sint-Oedenrode de auto en arresteerden de man. De verdachte zit vast voor verder onderzoek. Het is niet bekend of hij tijdens de ontvoering een wapen droeg.

Talkshow 'Staat van verwarring' onder vuur

TelevisieDe late avondtalkshow 'De staat van verwarring' die vier keer per week wordt uitgezonden op Nederland 3, ligt onder vuur. Volgens De Telegraaf zou netcoŲrdinator Roek Lips het programma liever nog vandaag dan morgen van de zender halen. De verantwoordelijke omroep voor het programma, de VPRO, voelt daar echter niks voor.

Het absurdistische programma, gemaakt door Pieter Jouke en Ronald Snijders, trekt maar weinig kijkers (tussen de 25- en 50.000) Om die reden is besloten het programma met onmiddellijke ingang 'te verbannen' naar een later tijdstip. Nu zal eerst een herhaling van 'De Wereld draait door' worden uitgezonden en daarna pas 'De staat van verwarring'. Dat betekent dat de latenight-talkshow nu vaak pas om 01.00 uur 's nachts zal beginnen.

Jouke en Snijders creŽren in hun talkshow hun eigen actualiteit en nodigen daarbij studiogasten uit om daarop te reageren. Ze testen hun eigen vertekende beeld van de werkelijkheid ''met andere woorden en andere filmpjes, eigen actualiteiten, prettige ontregeling en misverstand van zaken in de studio, op straat en op internet.'' Zo verzonnen ze in hun laatste aflevering van afgelopen donderdag dat de zware storm eigenhandig was gecreŽerd door het KNMI. Het programma is een productie van CCCP i.s.m Stichting Absurd Nederland.Pieter Jouke en Ronald Snijders

Qantas weigert passagier vanwege T-shirt

Icoon OpmerkelijkEen AustraliŽr gaat een klacht indienen tegen luchtvaartmaatschappij Qantas omdat hij werd geweigerd aan boord van een vliegtuig vanwege een tekst op zijn T-shirt. Daarop stond een afbeelding van het gezicht van president Bush met de tekst 'Terrorist Number 1'. Allan Jasson (55) vindt dat zijn recht op vrijheid van meningsuiting is geschonden.

Van Qantas mocht hij een andere vlucht nemen als hij een ander T-shirt aan zou trekken. Dat weigerde hij echter. Een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij verklaart dat Qantas het recht heeft mensen aan boord te weigeren wanneer die een shirt dragen met beledigende woorden. Ook teksten die een bedreiging vormen worden geweerd.

Abu Dhabi organiseert groot F1-evenement

Abu Dhabi, een van de Verenigde Arabische Emiraten, zal op zaterdag 3 februari een groot Formule 1-festival organiseren. De organisatie van het evenement verwacht dat de meeste Formule 1-teams aanwezig zullen zijn.

"We zijn opgetogen dat we een uniek evenement in Abu Dhabi kunnen organiseren. Dit zal de grootste bijeenkomst van Formule 1-wagens en Formule 1-coureurs zijn die ooit buiten een Grand Prix om is georganiseerd. We willen dat zoveel mogelijk mensen hiervan kunnen genieten, dus het zal een gratis en openbaar evenement zijn," aldus Sheikh Sultan bin Tahnoon Al Nayhan, directeur van het bureau voor toerisme.

Abu Dhabi onderhoudt nauwe banden met het team van Ferrari. Onlangs nog sloot Ferrari een driejarige sponsorovereenkomst met Mubadala Development Company, een investeringsmaatschappij die eigendom is van Abu Dhabi. Daarnaast zal er in Abu Dhabi een groot Ferrari-pretpark worden aangelegd, inclusief circuit.

Fransman rijdt met auto op agent in

Icoon PolitieEen 21-jarige Fransman is vrijdag in Maastricht met zijn auto ingereden op een agent van de Belgische politie. De diender kwam er vanaf met een hersenschudding en een gebroken tand.

De Fransman werd later op de A2 aangehouden en gearresteerd. De getroffen agent maakt deel uit van het Joint Hit Team van het politieteam dat jacht maakt op drugsdealers en drugspanden. De 21-jarige man was gesignaleerd in een drugspand in Meerssen. De politie wilde man laten stoppen voor een controle. Daarbij gaf de man echter gas, reed over de agent heen en scheurde er met hoge snelheid vandoor. Op de snelweg reed een politieauto hem klem. Omdat de man weigerde uit zijn auto te stappen sloeg een agent een raampje van de auto in om hem in te kunnen rekenen.

Relletjes door jeugd bij Heineken Music Hall

PolitieDe Amsterdamse politie heeft gisteravond de handen vol gehad aan boze jeugd bij de Heineken Music Hall. De problemen ontstonden doordat er te veel publiek was afgekomen op het sport- en lifestyle-jongerenevenement Topscore XXXSperience. Zo'n 300 jongeren konden daardoor niet naar binnen.

De groep begon uit frustratie de politie te bekogelen met stenen en flessen. Het betrof jongeren tussen de 13 en 18 jaar die zich volgens een politiewoordvoerder erg agressief gedroegen en bewust de confrontatie zochten met de politie. Agenten voerden enkele korte charges uit.

Eťn diender raakte gewond doordat hij een steen tegen zich aan kreeg. Twee politievoertuigen raakten beschadigd. Met politiehonden en wapenstokken werd de reljeugd richting het nabijgelegen metrostation gedreven. Daar aangekomen, uitten de jongeren hun agressie op de metro. Ramen sneuvelden, nooddeuren werden geopend en ze trokken aan de noodrem. Het gemeentelijk vervoerbedrijf zag zich genoodzaakt het metroverkeer op het traject ruim een uur stil te leggen.

In totaal verrichtte de politie dertien arrestaties. Acht van hen zaten vanmiddag nog vast. Overigens was het 's middags in de Heineken Music Hall ook al onrustig. De ongeveer 1300 tot 1500 aanwezigen veroorzaakten diverse vechtpartijtjes, hetgeen de organisatie er toe bewoog de hoofdact naar voren te zetten om de jongeren tot bedaren te brengen.

Topscore XXXSperience is een evenement voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Behalve sportactiviteiten (zoals panna en basketbal) was er aandacht voor mode, beauty en games. Er traden artiesten op als Brace, RMXCrew en Darryl.

Afgewezen minnaar zet tanden in agent

Icoon OpmerkelijkEen 19-jarige man uit Kaapstad heeft zaterdag in Heerlen een politiagent in zijn hand gebeten. De agent probeerde te bemiddelen tussen de man en diens ex-vriendin. De man kon dit niet echt waarderen.

De Zuid-Afrikaan was afgewezen door zijn vriendin. Vervolgens was hij in haar auto gaan zitten. De Heerlense belde hierop de politie. Ook de politie kon de man er niet toe zetten om de wagen te verlaten. Na een tijdje opende een agent een portier om de man met zachte drang te verwijderen. De Zuid-Afrikaan sloeg de agent toen, en zette vervolgens zijn tanden in diens hand.

De man zou eigenlijk die dag nog terug naar Kaapstad reizen. Hij moet zijn reisplannen nog even uitstellen om uit te leggen wat hem precies bezielde.

PvdA Rotterdam wil migratiemuseum

PolitiekDe Rotterdamse PvdA-fractie wil in de havenstad een migratiemuseum stichten. Dat is ťťn van de manieren waarop de sociaal-democraten het 'Rotterdam-gevoel' onder de inwoners willen bevorderen. Daartoe moet er een permanente campagne komen ter promotie van dat gevoel.

Het museum moet tonen hoe vreemdelingen de stad en de haven hebben opgebouwd. Volgens de PvdA kan het 'integratie'museum ''laten zien dat de ruim 160 nationaliteiten in Rotterdam geen splijtzwam maar een verrijking voor de stad zijn.''

De Rotterdamse PvdA wil af van het allochtoon-autochtoon-debat. De stad doet er de komende jaren beter aan op zoek te gaan naar een ''gedeelde identiteit'', staat in het integratieplan dat de partij vandaag presenteert en dat luistert naar de titel 'Rotterdam wereldstad... ůnze stad'.

Verder meent de PvdA dat de de gemeente Rotterdam zelf het goede voorbeeld moet geven ''door enkel nog in zee te gaan met, en subsidies te verstrekken aan bedrijven en instellingen wiens personeel een goede afspiegeling van de bevolking zijn.'' Om jongeren op het rechte pad te houden zou de gemeente er bovendien goed aan doen te investeren in muziekprojecten en professionele kunstlessen in de wijken. Tevens willen de sociaal-democraten een ferme discriminatiebestrijding en een aanpak van de sociaal-economische achterstand.

Gudjonsson rond met Burnley

Gisteren is Gudjonsson naar Burnley afgereisd om tot een persoonlijke overeenkomst te komen. Vandaag heeft de middenvelder van AZ getekend bij Burnley.

De 26-jarige IJslander tekende een contract tot medio 2010 bij de Engelse club. Burnley komt uit in de Championship en betaalt een transfersom van 230.000 euro aan de club uit Alkmaar. De IJslander speelde pas een half jaar bij AZ. De middenvelder werd aangetrokken als vervanger voor de naar Engeland vertrokken Danny Landzaat. Gudjonsson was een aantal keer geblesseerd en speelde de afgelopen seizoenshelft slechts zeven duels voor AZ.

Gudjonsson kan aankomende dinsdag al zijn debuut maken. Burley speelt dan tegen The Clarets.

AO: Sharapova moeizaam naar laatste acht

Maria Sharapova heeft zich weten te plaatsen voor de kwartfinales van de Australian Open. De als eerste geplaatste Russin had het echter moeilijk in haar partij tegen landgenote Vera Zvonareva. Uiteindelijk trok ze met 7-5 en 6-4 de wedstrijd toch naar zich toe.

In de eerste set kreeg Sharapova legio mogelijkheden op een servicebreak, maar pas op 5-5 bij haar elfde breakpoint wist ze toe te slaan. In het tweede bedrijf verspeelde ze haar eerste twee matchpoints en had ze geluk dat Zvonareva bij 5-4 een 0-40 stand onbenut liet.

Geen multiplayer in Bioshock

Er is nieuwe informatie over de shooter Bioshock vrijgekomen die veel gamers zal teleurstellen. De ontwikkelaar heeft aangegeven dat er gťťn multiplayer in Bioshock zal zitten. Multiplayer wordt tegenwoordig min of meer verwacht bij een goede shooter, maar bij Bioshock zou het niet in het verhaal passen. In Bioshock speel je een oude man die zich moet zien te redden in de vervallen wereld van Rapture en dit zou niet te verenigen zijn met multiplay. Door de hoge kwaliteitseisen aan het spel wil de ontwikkelaar ook de gok op een multiplayer modus niet wagen, aangezien dit ten koste zou kunnen gaan van de algehele kwaliteit van het spel.

De game komt in juni uit, maar van een demo is voorlopig ook nog geen sprake, omdat het team zich volledig focust op de ontwikkeling van het spel.

Enig goed nieuws is dat de ontwikkelaar er voor zal zorgen dat de versies op de pc en 360 niet voor elkaar onderdoen en dat er wel sprake zal zijn van online componenten, waarbij je nieuwe inhoud kan downloaden.
Lekker in je eentje

Brit vestigt skateboardrecord in AustraliŽ

Icoon OpmerkelijkEen 27-jarige Brit heeft een wereldrecord gevestigd op zijn skateboard. Hij ging dwars door AustraliŽ op zijn plank met wieltjes, een afstand van 5820 kilometer, aldus de Britse zender BBC maandag.

De Brit deed vijf maanden over de route tussen Perth en Brisbane. Hij versleet dertien paar schoenen. Dave Cornthwaite uit Swansea verpletterde het vorige wereldrecord uit 2003. Een Amerikaanse man maakte toen een reis van 4830 kilometer op zijn skateboard.

Mourinho: "Kuijt en Crouch te sterk"

Josť Mourinho, coach van Chelsea, is van mening dat Liverpool afgelopen weekend terecht heeft gewonnen. De Portugees was van mening dat de ploeg van trainer Rafael BenŪtez beter was dan zijn eigen ploeg.

"BenŪtez is niet gek en ik ben geen tovenaar", aldus Mourinho. Hiermee probeerde hij te weerleggen waarom zijn verdediging moeite had met Dirk Kuijt en Peter Crouch, het spitsenduo van Liverpool. "We konden niet op tegen Crouch en Kuijt. Crouch is zů groot en verlengt iedere bal. Kuijt is te sterk, hij ontvangt de bal op zijn borst en wacht op aansluiting. Ook ik zou met Crouch en Kuijt spelen."

Het verhaal wat Mourinho vertelde sloot precies aan bij de eerste treffer van Liverpool op Anfield Road. Kuijt was verantwoordelijk voor het eerste doelpunt van The Reds, nadat Crouch de bal richting de Nederlander speelde. Uiteindelijk werd het 2-0 voor de thuisploeg.

[F3] HŁlkenberg naar ASM

Nico HŁlkenberg zal komend in de Formule 3 uitkomen voor het Franse ASM team. ASM is het meest succesvolle team in de F3. Ze werden de afgelopen drie jaar kampioen.

Het was bekend dat de Duitser een serieuze kandidaat was, maar officieel was er nog niets bevestigd. Overigens heeft het team het nog niet bevestigd, de bekendmaking komt van de talentvolle Duitser zelf. Naast HŁlkenberg zullen ook Kamui Kobayashi en Romain Grosjean uitkomen voor ASM.

HŁlkenberg komt momenteel uit in de A1 Grand Prix serie, waarin hij de revelatie van het seizoen is. Hij voert het kampioenschap aan voor Team Duitsland.

'John de Mol en Disney nemen Endemol over'

Icoon ShowbizzDe zakenman John de Mol en amusementsbedrijf Disney gaan een alliantie vormen om de producent van televisieprogramma's Endemol over te kunnen nemen. Dat meldde de Spaanse krant La Gaceta maandag.

De onderneming, die nog voor 75 procent in handen is van het Spaanse telecombedrijf Telefůnica, staat al enige tijd in de etalage. Telefůnica verwacht Endemol nog voor april van de hand te kunnen doen, zo zei een anonieme bron dicht bij het verkoopproces maandag tegen het persbureau Reuters. Over de betrokkenheid van De Mol en Disney bij de transactie kon hij niets zeggen.

De Mol en Disney zijn samen al voor ruim 91 procent eigenaar van Jetix Europe. Door de berichten ging het aandeel Endemol op de beurs in Amsterdam met ruim 5 procent omhoog.

Ex deed aangifte tegen Suzanne-verdachte

Icoon MisdaadDe ex-vrouw en de 19-jarige dochter Nicole van de 45-jarige Henk van D. uit Nieuw-Buinen die heeft bekend Suzanne Wisman te hebben vermoord, hebben regelmatig aangifte gedaan tegen hun echtgenoot en vader wegens mishandeling en bedreiging. Zij zeggen dit in een interview maandag in het AD.

''Door de jaren heen hebben we heel vaak aangifte gedaan, maar de politie wuifde het altijd weg. Nu zeggen de rechercheurs plotseling tegen ons dat ze al die aangiftes erbij gaan pakken om bij de zaak te voegen. Nu pas, nu het te laat is.''

Justitie bracht afgelopen week naar buiten dat de man heeft bekend dat hij het 12-jarige meisje uit Tweede ExloŽrmond eind vorig jaar twee keer heeft verkracht en daarna tweemaal overreden. Zijn advocaat Hans Klopstra liet eerder weten dat de man niet eerder een seksueel of geweldsdelict heeft gepleegd. De inwoner van Nieuw-Buinen heeft wel een strafblad, maar dat heeft volgens zijn advocaat weinig om het lijf.

Zijn ex-vrouw heeft de Nieuw-Buinenaar na een huwelijk van 18 jaar een paar jaar geleden verlaten. In de loop der jaren hebben zij en haar dochter zeker tien keer aangifte tegen hem gedaan. De laatste aangifte was in mei 2006. Toen de dochter spullen kwam ophalen bij haar vader, zou hij haar volgens de aangifte hebben mishandeld en bedreigd.

In het AD zegt Henks dochter Nicole dat ze haar vader ''net als Saddam Hussein moeten ophangen''.

'Vitesse gunt Knol transfer naar Engeland'

Ruud Knol, speler van Vitesse, gaat een belangrijke week in. Afgelopen zondag, tijdens de wedstrijd tegen FC Groningen, werd de verdediger namelijk bekeken door een aantal scouts van West Ham United. De Engelse ploeg ziet in de 25-jarige speler een prima versterking voor de verdediging.

De trainer van Vitesse, Aad de Mos, stemt in met een vertrek van Knol, mits er een degelijk transferbedrag op tafel wordt gelegd. "We hebben twee opties achter de hand, waarop we zullen inspelen", zegt de oefenmeester in het Algemeen Dagblad. "Eťn daarvan is een Zuid-Amerikaanse verdediger die al twee WK's op zijn naam heeft staan."

In 2000 debuteerde Knol voor Vitesse. Lange tijd leek het er op dat de verdediger international zou worden, maar een langdurige blessure gooide roet in het eten. Het contract van de 25-jarige speler loopt aan het einde van dit seizoen af. Hij heeft inmiddels al laten weten dat deze niet verlengd zal worden. De ploeg uit het Gelredome kan alleen maar hopen op een tussentijdse overgang, anders kan de club niets meer aan het verdienen.

Lenen voor studie ruim eenderde duurder

Icoon OnderwijsToekomstige studenten zijn eenderde duurder uit bij een lening. De Volkskrant bericht dat het kabinet de rente van 2,7 naar 3,7 procent wil verhogen, zodat de aanpassingen in de Wet Studiefinancieringen betaald kunnen worden. Bijvoorbeeld een soepeler afbetalings-regeling, het meenemen van studiefinanciering naar het buitenland en de invoering van collegegeld-krediet.

Studentenorganisatie ISO is verbouwereerd over de renteverhoging. Sebastiaan den Bak heeft berekend dat de renteverhoging de gemiddelde lenende student na zijn afstuderen 330 euro per jaar zal kosten. Bovendien gaan de extra kosten ook langer drukken op de afgestudeerden, omdat studenten langer mogen doen over de aflossing. "Dat gaat ze duizenden euro's kosten."

Het nieuwe aflossingssysteem en de hogere rente gaan alleen studenten aan die nog niet eerder geleend hebben. Den Bak vindt dat studenten die maas moeten gebruiken. Hij raadt alle studenten aan nog dit studiejaar minstens 1 euro bij de IB-Groep te lenen. Op die manier vallen toekomstige leningen nog onder de oude tarieven.

Ongeveer een kwart van alle studenten leent bij de IB-Groep. Den Bak verwacht dat dat aantal snel zal stijgen, juist omdat de overheid aanspoort tot lenen. Voormalig staatssecretaris Rutte van Onderwijs was een grote fan van dat idee. Volgens hem besteedden studenten te veel tijd aan baantjes. Den Bak: "En dan komen ze nu op zo'n Frisia-achtige manier met een renteverhoging. Ze hebben met ons over die wetswijziging gesproken, zij het erg laat, maar niet over de rentestijging."

AO: Haas verrast Nalbandian

Voor de derde maal in zijn loopbaan heeft Tommy Haas zich geplaatst voor de kwartfinales van de Australian Open. De Duitser, als twaalfde geplaatst in Melbourne, versloeg verrassend de als achtste geplaatste David Nalbandian met 4-6, 6-3, 6-2 en 6-3.


In de eerste set was de Argentijn nog de betere speler. Met defensief spel dwong hij Haas tot het maken van fouten. Naarmate de partij vorderde slaagde de 28-jarige Duitser er echter steeds vaker in de Argentijnse muur te slechten en vooral zijn backhands hielpen hem daarbij.

Nadat hij de tweede set had verloren, kon Nalbandian geen vuist meer maken. De Duitser heerste op alle fronten en stapte na een kleine 2,5 uur dan ook als verdiende winnaar van de baan.

Ronnie O'Sullivan wint Masters

Ronnie O'Sullivan heeft gisteravond zijn derde masters titel van zijn SnookercarriŤre binnengehaald. De Engelsman was in de finale veel te sterk voor de Chinees Ding Junhui.

In de finale, waarin tien frames nodig waren om te winnen, kwam Ding al vrij snel gemakkelijk op een 2-0 voorsprong. De Chinees leek zijn vorm van de afgelopen week te kunnen volhouden. O'Sullivan toonde echter veerkracht en stootte keihard door naar 4-2, met daarin drie centurybreaks, en een break van 99. Met nog twee frames te gaan voor de middagpauze, wisten beide spelers nog een frame te winnen.

De avondsessie werd compleet gedomineerd door Ronnie the Rocket. De Engelsman had het publiek in de Wembley Arena volledig aan zijn zijde, en maakte bij een stand van 7-3 de op ťťn na hoogste break van het toernooi (143). De hoogste bleef in handen van Ding, die eerder een briljante 147 scoorde, de hoogst mogelijke break. Ding kon de druk niet aan en miste vrij simpele pots op de belangrijke momenten. O'Sullivan profiteerde maximaal en snelde naar een 10-3 overwinning.

Geen alcohol voor McLaren coureurs

Als het aan McLaren Mercedes-teambaas Ron Dennis ligt drinken de nieuwe coureurs van het Engelse raceteam tijdens het Formule 1-seizoen alleen nog maar de alcohol na een gewonnen race.

In de afgelopen jaren haalde voormalig McLaren coureur Kimi RšikkŲnen regelmatig het nieuws wanneer hij weer eens te diep in het glaasje had gekeken. Zo werd de Fin afgelopen zomer nog opgepakt wegens rijden onder invloed. RšikkŲnen moest toen zijn rijbewijs inleveren en kreeg een flinke boete. Dat was echter niet de eerste keer dat de coureur van McLaren de fout in ging. In 2004, 2005 en juli 2006 werd hij ook al dronken aangehouden.

Ron Dennis wil zijn nieuwe coureurs tijdens het seizoen niet meer aan de drank zien om wantoestanden als met RšikkŲnen te voorkomen. "We zien niet waarom onze coureurs tijdens het seizoen ook maar een biertje zouden moeten drinken", aldus Ron Dennis tegen The Mirror.

Buurtspionage

Altijd al wat fraaie luchtfoto's van de buurt willen hebben, tuurlijk Google Earth kan dat ook, maar soms ontbreekt net dat detail wat je wel wilt zien, bijvoorbeeld die lekkere buurvrouw/buurman die in de tuin aan het zonnen is, of ben je gewoon nieuwsgierig wat de buurman twee deuren verderop aan het doen is ?

Tuurlijk je kunt gewoon door de heg of schutting proberen te gluren of een ladder gebruiken maar dat valt zo op, iets minder opvallend kan ook namelijk met je eigen AWACS vliegtuig.

Verrekte handig toch ?

Leerling steekt schooldirecteur BelgiŽ neer

Icoon MisdaadEen leerling van een technische school in de Zuid-Belgische stad Dinant heeft maandagmorgen de schooldirecteur neergestoken. De 16-jarige jongen was vrijdag van school weggestuurd in verband met drugs.

De jongen drong rond 9.15 uur het kantoor van de directeur binnen en stak de directeur neer. Na twee messteken vluchtte de dader de school uit, maar kon bij het station opgepakt worden. De directeur is naar een ziekenhuis gebracht.

Blind in beeld bij Sparta

Sparta is druk doende om Danny Blind als technisch directeur aan te trekken. De raad van commissarissen van de club en de sponsors zijn van mening dat de voormalig trainer van Ajax een goede kandidaat is. Dit weet De Telegraaf te melden.

In het verleden speelde Blind zeven jaar voor Sparta. De nieuwe trainer voor volgend seizoen, Gert Aandewiel, zou nog niet voldoende ervaring hebben. De ex-trainer zou hierdoor ook veel inbreng krijgen in de selectie van de tweede club uit Rotterdam.

Enkele weken geleden werd al bekend dat Aandewiel een overeenkomst met Sparta heeft gesloten. Toch zal de trainer, net als Blind, pas worden gepresenteerd als De Kasteelbewoners er zeker van zijn dat ze nog een jaar in de Eredivisie actief zullen zijn. Ook de assistent van de opvolger van Wiljan Vloet is al bekend, namelijk Adri van Tiggelen.

Meisje op de bon voor urineren op politielogo

Icoon PolitieEen 16-jarig meisje uit Hellevoetsluis heeft een boete in ontvangst mogen nemen, omdat enkele politieagenten niet gediend waren van de afbeelding op haar rug, waar een mannetje op het politielogo plast. Na overleg met het Openbaar Ministerie hebben de gekrenkte agenten de jas geconfisqueerd.

"We hebben heus wel gevoel voor humor," verklaart politiewoordvoerder Ger de Jong, "maar dit gaat te ver. Dit is belediging. Bovendien is het politielogo ook nog eens auteursrechtelijk beschermd, dus je mag het niet zomaar gebruiken."

Volgens De Jong is de politie niet voor een kleintje vervaard, want agenten op straat moeten bij tijd en wijle heel wat slikken. "Maar we hoeven ons niet op deze manier te laten schofferen." De ongewenste jassen zijn via het internet te koop. Vorig jaar waren er ook al enkele gevallen waarbij jassen ingenomen werden.

Met dank aan Kozzmic voor de submit.

Booy laat Braafheid links liggen

De kans is groot dat Edson Braafheid niet meer in actie komt voor zijn club FC Utrecht. De speler heeft het namelijk verpest bij de trainer van de club, Foeke Booy. Lange tijd heeft de verdediger zijn mond gehouden over de aanstaande overgang naar FC Twente.

"Vrijdag kregen we aanwijzingen dat hij met FC Twente bezig was. Technisch manager Piet Buter heeft zaterdag met hem gesproken", zegt Booy in het Algemeen Dagblad. "Edson ontkende. Hij gaf toe dat er contact met FC Twente was, maar voegde er aan toe dat het allemaal nog niet rond was."

"Maar op de officiŽle website van FC Twente stond dat Edson vanaf volgend seizoen in Enschede voetbalt. Hij staat formeel gesproken in zijn recht, zo is het transfersysteem nu eenmaal. Maar er is ook een fatsoensnorm", vervolgt de oefenmeester zijn verhaal. Afgelopen zondag, voor het duel met Ajax (2-0), was Braafheid niet opgenomen in de selectie van de club uit de Domstad.

Volgens zaakwaarnemer en vader, Renť Braafheid, kan zijn zoon er vrij weinig aan doen. "Wij ontkennen niet dat we onderhandeld hebben, maar een contract is pas rond als er handtekeningen onder staan."

Kussengevecht tegen stress

Icoon OpmerkelijkMeer dan 150 professionals konden zich afgelopen weekend in het Chinese Shanghai eens flink uitleven. De datingsite 2bwm organiseerde namelijk een groot kussengevecht in een bar in de stad.

De deelnemers, vooral twintigers en dertigers, sloegen er tijdens de 10 minuten durende finale van het kussengevecht flink op los en hielden zich niet in. Het resultaat: een zaal vol met gescheurde kussens en veren. Natuurlijk hoorden daar de uitgeputte, maar dolgelukkige deelnemers bij.

De 28-jarige Xu, die op de kinderopvang werkt, was zeer te spreken over het evenement: "Iedereen kan zijn hart luchten en plezier hebben zonder je in te moeten houden." Ook de 21-jarige kantoormedewerker Niu Kun was positief: "Ik kan met woorden niet beschrijven hoe ik me nu voel, ik kan alleen zeggen dat het erg goed voelt."

De organisatoren hebben het idee afgekeken van soortgelijke evenementen in de Verenigde Staten en Europa. Het zou een zeer effectieve manier zijn voor Chinese professionals om mensen te leren kennen en de stress kwijt te raken. "De meerderheid van deze mensen heeft vaak last van veel stress door werk. Daarom was dit evenement de perfecte aangelegenheid voor deze mensen om zich eens lekker uit te kunnen leven," aldus Wen, een van de organisatoren.


Het evenement was een groot succes.

Google stort zich mogelijk in in-game adverteren

Google is op dit moment bezig met onderhandelingen om het bedrijf Adscape op te kopen. Adscape is gespecialiseerd in in-game advertenties voor on-line spellen. Volgens bronnen binnen de Wall Street Journal kunnen de eerste officiŽle aankondigingen van de overname deze week verschijnen.

Een woordvoerder van Google zei eerder dat Google altijd op zoek is om zijn advertentie-tak uit te breiden, en dat in-game marketing een van de vele manieren is om dit te verwezenlijken.

De overname van Adscape zal in navolging zijn van de overname van Massive inc. door Microsoft. Ook dit bedrijf specialiseert zich in in-game marketing, en heeft klanten als 2K sports, Codemasters, Eidos, Konami en NCsoft.

Criminaliteit in grote steden hardst gedaald

Icoon BinnenlandsDe criminaliteit is in de grote gemeenten een stuk sterker gedaald dan in de rest van Nederland. Vergeleken met het piekjaar 2002 nam de in kaart gebrachte criminaliteit in deze gemeenten met 17 procent af.

Voor de overige gemeenten was die daling gemiddeld 6 procent, concludeert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) uit maandag gepubliceerde cijfers.

Criminaliteit verder afgenomen
In 2005 heeft de politie ruim 1,2 miljoen misdrijven geregistreerd. Dat is een daling van 5 procent ten opzichte van een jaar eerder. Vergeleken met 2002 was de afname 11 procent. Daarmee was de geregistreerde criminaliteit in 2005 weer terug op het niveau van de jaren 1997/1998.

In Utrecht is het aantal misdrijven per duizend inwoners van 12-79 jaar het sterkst gedaald van de grote gemeenten: van 277 in 2001 naar 173 in 2005. Desondanks bleef Utrecht de gemeente met de meeste misdrijven per duizend inwoners. Ook in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Arnhem, Nijmegen, Dordrecht, Haarlem en Tilburg lagen de aantallen geregistreerde misdrijven per hoofd van de bevolking aanzienlijk lager dan een aantal jaren eerder.

Minder diefstal en inbraak
De daling van de totale geregistreerde criminaliteit komt vooral door een daling van het aantal vermogensmisdrijven zoals diefstal en inbraak (20 procent sinds 2002) Vooral het aantal autokraken is sinds 2002 fors gedaald. Het aantal geregistreerde vernielingen is juist met 6 procent toegenomen. Deze toename vond vooral plaats van 2004 op 2005.

Het aantal geregistreerde geweldsmisdrijven is sinds 2002 van jaar op jaar toegenomen. Daarbij is het aantal geregistreerde geweldsmisdrijven per duizend inwoners echter stabiel gebleven doordat ook de omvang van de bevolking is toegenomen. De meeste geweldsmisdrijven werden in 2005, net als in de voorgaande jaren, in Amsterdam en Rotterdam geregistreerd (17 per duizend inwoners), gevolgd door Den Haag, Arnhem, Eindhoven en Tilburg (alle met 14 per duizend inwoners).

Saddam Hussein-museum in de maak

Icoon BuitenlandsKennissen van Saddam Hussein willen bij het graf van de voormalige Iraakse leider een museum inrichten. In de expositieruimte moeten onder meer de kleren die Saddam Hussein tijdens zijn executie droeg een plaatsje krijgen.

Een stamgenoot van Saddam Hussein liet weten dat aanhangers van de Iraakse ex-president ook in het bezit zijn van diens memoires, die hij in de gevangenis schreef. Hij suggereerde in The Times dat die geschriften wellicht zouden kunnen worden gepubliceerd.

Saleh Armouti, een lid van het advocatenteam dat Saddam Hussein verdedigde, bevestigde dat de voormalige Iraakse heerser in de gevangenis aan zijn memoires werkte. "Hij heeft me er zelfs uit voorgelezen. Vooral passages met zijn politieke gedichten en denkbeelden", aldus Armouti.

Saddam Hussein is begraven in Awja bij zijn geboorteplaats Tikrit. Op de begraafplaats liggen verscheidene familieleden van de ex-president, onder wie zijn zoons Uday en Qusay. Die werden in 2003 door Amerikaanse troepen vermoord.
Saddam Hussein

Brons voor Visser op scratch

Op de laatste dag van de wereldbekerwedstrijden baanwielrennen in Los Angeles heeft Adrie Visser brons veroverd op het onderdeel scratch. De Nederlandse wielrenster eindigde achter het Amerikaanse duo Sarah Hammer en Rebecca Quin.

Pim Ligthart en Jens Mouris plaatsten zich voor de finale van de koppelkoers. Ze eindigden daarin als zevende. Het goud ging naar de Deense mannen.

Yvonne Hijgenaar en Willy Kanis wonnen eerder goud op de teamsprint. Kanis en Wim Stroetinga behaalden zilver op respectievelijk de tijdrit en scratch.

Datingshow voor verminkte mensen

Icoon MediaTelevisiezender SBS6 komt met een datingshow voor mensen met verminkte gezichten. De serie begint op 20 februari, wanneer de zender de kandidaten voorstelt. Titel van het programma is Liefde op het Tweede Gezicht.

Een SBS6-woordvoerder heeft maandag een bericht daarover in de Volkskrant bevestigd. De verminkingen moeten "vrij erg" zijn, aldus de woordvoerder, zoals zware brandwonden. Hoe de show na 20 februari verloopt, hangt af van het aantal kijkers dat wel een afspraakje wil maken. De woordvoerder zegt niet bang te zijn dat het een 'freakshow' wordt.

De kandidaten hebben moeite een partner te vinden en SBS6 wil ze daarbij helpen. De show zou oorspronkelijk Monsterlijke Liefde gaan heten, maar daar is vanaf gezien. Producent is Medical Multi Media, dat medische programma's als Vinger aan de Pols maakt. Het wordt een integer programma, aldus de zender.

Met dank aan tha-bass voor de submit.

Frets on Fire nu ook met Wiimote te spelen

Er zijn gamers die Guitar Hero heel graag willen spelen, maar nog tegen de hoge aanschafprijs aanhikken. Op de PC is al enige tijd de game Frets on Fire gratis beschikbaar. Voordeel is wel dat je alle Guitar Hero 1 en 2 songs van de discs kunt importeren. Nadeel daarvan is dat je het met je toetsenbord moet spelen en dus de ervaring die Guitar Hero biedt moet missen.

Nu heeft Tiger van Rythm Gamer daar iets op gevonden. Frets on Fire met Wiimote support. Met behulp van het zogenaamde GlovePIE script heeft hij ondersteuning van de Wiimote in Frets on Fire weten te bakken. Wat je nodig hebt? Frets on Fire, een Wiimote met nunchuck, een Bluetooth-adapter voor je PC en GlovePIE.

Aanschouw hoe Tiger Ace of Spades wegtikt met de nunchuck:

Priester Abbť Pierre (94) overleden

Icoon BuitenlandsAbbť Pierre, de 94-jarige Franse oprichter van de EmmaŁs-beweging, is vanmorgen vroeg in Parijs overleden. Dat heeft de voorzitter van EmmaŁs Frankrijk, Martin Hirsch, bekendgemaakt.

De in Lyon geboren Henri GrouŤs werd in 1938 tot rooms-katholiek priester gewijd. Als kapelaan in de stad Grenoble hielp hij in de tweede wereldoorlog joden en verzetsstrijders onderduiken. Onder de schuilnaam Abbť (Ned.: abt) Pierre wist hij joden het bezette Frankrijk uit te smokkelen.

In 1949 stichtte hij de charitatieve beweging EmmaŁs, die zich vooral inzet voor dak- en thuislozen. In opiniepeilingen was de priester vaak de populairste Fransman. Abbť Pierre stierf in het ziekenhuis van Val-de-Gr‚ce na een infectie van de luchtwegen.

De Nederlandse EmmaŁsbeweging herdenkt Abbť Pierre als een geliefde persoonlijkheid die zijn leven in het teken van de bestrijding van de armoede stelde. Hij hielp de armen, hij stelde zijn huis open voor daklozen en ging met hen aan het werk als 'voddenrapers'.

Inmiddels is de EmmaŁsbeweging in vijftig landen actief. In Nederland bestaat EmmaŁs sinds 1956. Jan en Liesbeth Wilken waren de initiatiefnemers. Zij hadden als vrijwilliger bij EmmaŁs in Parijs gewerkt en richtten de Stichting EmmaŁsvrienden Nederland op die in de geest van Abbť Pierre spullen inzamelde en verkocht.

De Franse priester Abbť Pierre
Abbť Pierre, 1912-2007

Felle kritiek Mourinho op Robben

De coach van Chelsea, Josť Mourinho, heeft hard uitgehaald naar Arjen Robben. Na afloop van de met 2-0 verloren topper van afgelopen zaterdag tegen Liverpool bekritiseerde de Portugese trainer de instelling en blessuregevoeligheid van de Nederlander.

"Sommige spelers herstellen sneller van een blessure dan andere. Robben is vŠŠk geblesseerd en bij hem duurt het herstel Šltijd lang. In onze moeilijke situatie moeten spelers mentaal sterk zijn en niet 'huilen' in de kleedkamer. Ik word liever omringd door sterke dan zwakke persoonlijkheden," aldus Mourinho. Robben viel in de wedstrijd tegen Liverpool na 20 minuten spelen geblesseerd uit.

DVD: Big Love

Het lijkt de droom van elke man. Niet een, niet twee, maar zelfs drie vrouwen om zich heen. Deze man is niet omhangen met gouden kettingen en vooral actief op muziekgebied, nee, deze man runt gewoon twee doe-het-zelf zaken. Welkom in Mormoons Amerika. Drie vrouwen die op je wachten in een roulatiesysteem, dat lijkt geweldig. In je puberteit of kort daarna. Maar langzaamaan betekent dat ook drie keer zoveel zorgen, zoals Bill Henrickson (Bill Paxton) zelf ervaart. Een goedlopend eigen bedrijf en thuis drie vrouwen die hunkeren om zijn aandacht. Plus de financiŽn, de kinderen en de schoonfamilie van zijn lieftallige dames. Deze serie van HBO, de bakermat van onder andere de Sopranos en Rome, is hier niet eens uitgezonden. Onze Zuiderburen hebben er wel van mogen genieten op de kijkbuis. De vraag is natuurlijk of zo'n dramaserie rondom polygamie ook hier aan kan slaan, zonder daarbij de Belgen tekort te doen. Ach, ze hebben niet voor niets Jambers.

Japan wil strengere straffen voor pesten

Icoon BuitenlandsPestende scholieren moeten harder worden aangepakt dan nu het geval is. Daar pleit de Japanse premier Shinzo Abe voor. Scholieren die hun medescholieren treiteren moeten volgens de premier worden geschorst en therapie krijgen. Zodoende zal het vertrouwen van ouders en kinderen in de scholen worden hersteld, denkt Abe.

Dat vertrouwen is de afgelopen tijd flink geschaad, door berichten over slachtoffers van pesterijen die zelfmoord hebben gepleegd. Het Japanse ministerie van onderwijs berichtte vorige week dat in de afgelopen zes jaar minstens veertien jonge kinderen zichzelf van het leven hebben beroofd, omdat ze werden gepest.

Een overheidscommissie onder leiding van Nobelprijswinnaar Ryoji Noyori drong in november aan op maatregelen tegen leerlingen die pesten en leraren die zulk gedrag door de vingers zien. Het ministerie van onderwijs ontving rond die tijd veel anonieme brieven waarin vermoedelijk scholieren met zelfmoord dreigden.

Japanse schoolkinderen die gepest worden krijgen vaak het verwijt dat ze het er zelf naar gemaakt hebben, wat hun gevoel van isolement en schaamte versterkt.

Kijk een ambulance

Je vraagt je toch af hoe iemand het voor elkaar krijgt, dan staat er langs de kant van de weg een grote witte ambulance, met al z'n lampjes aan, en achter die ambulance staat ook nog een politiewagen waarschijnlijk ook met z'n lampjes aan.

Kortom zelfs Stevie Wonder had gezien dat er hier iets aan de hand was, en toch presteert iemand het om de ambulance met een flinke vaart te raken, als het niet zo dom was zou het bijna knap zijn....

Nederland wint brons op aflossing

Tijdens het Europees kampioenschap shorttrack in Sheffield hebben de Nederlandse shorttrackdames brons gewonnen op de aflossing. Het Nederlandse team bestond uit Maaike Vos, Jorien Ter Mors, Ellen Wiegers en Annita van Doorn.

De titel ging naar Duitsland, dat elf seconden sneller was dan ItaliŽ. Nummer vier Hongarije werd gediskwalificeerd. Bij de heren ging de titel ook naar Duitsland. Robert Becker, Paul Herrmann, Tyson Heung en Sebastian Praus waren sneller dan Hongarije en Groot-BrittanniŽ. Frankrijk werd gediskwalificeerd.

Kalou schiet PSG naar volgende ronde beker

Bonaventure Kalou heeft gisteren zijn club Paris Saint-Germain naar de achtste finales van het Franse bekertoernooi geschoten. Na 66 minuten spelen maakte de Ivoriaan de enige goal in de wedstrijd tegen tweedeklasser Gueugnon.

De overwinning was de eerste onder leiding van de nieuwe coach Paul Le Guen. Naast PSG wisten dit weekend ook Olympique Lyon, Lille, Olympique Marseille en RC Lens de volgende ronde te bereiken.

[A1GP] Enerverende inhaalrace voor Ho-Pin Tung

Door keihard te werken heeft het A1 Team China team en hun Chinees Nederlandse coureur Ho-Pin Tung het weekend weten af te sluiten met een negende plek. Het hele weekend kreeg de jonge coureur de afstelling van de Team China auto niet optimaal voor elkaar, maar wist zich gedurende het weekend steeds verder omhoog te werken.

"Na de tijd traingen waren we heel erg teleurgesteld maar we hebben ons niet uit het veld laten slaan. Na een lange debrief voor de race hebben we besloten om de race afstelling compleet te veranderen wat een stap in de goede richting was. De snelheid was zeer goed in de feature race en ik kon best veel mensen inhalen. Als we de volgende race meteen de setup goed voor elkaar zal het een stuk beter verlopen als dit weekend."


De Duits F3 kampioen startte de sprintrace aan vanaf plek 17. Ondanks wat problemen met de remmen wist hij toch nog wat mensen in te halen en besloot de sprint race, die werd gewonnen werd door Team Duitsland, op plek 13. Voor aanvang van de feature race werden de problemen met de remmen door het team opgelost en wist Ho-Pin zich met goede rondetijden steeds verder naar voren te werken. Net als de sprintrace werd ook de feature race gewonnen door Team Duitsland met Ho-Pin geklasseerd op plek 9.

Meer gewonden door afsteken vuurwerk

Icoon BinnenlandsTijdens de laatste jaarwisseling zijn veel meer mensen gewond geraakt door vuurwerk dan het jaar ervoor. Dat zegt de Stichting Consument en Veiligheid. De eerste uren van 2007 zijn 960 mensen op de Spoed Eisende Hulp Afdelingen binnengebracht. Dat is 300 meer dan een jaar eerder.

Het was voor het eerst in vijf jaar dat er weer meer vuurwerkgewonden waren. Volgens de Stichting Consument en Veiligheid maken veel mensen fouten bij het afsteken van vuurwerk. Daardoor raken er weer meer mensen gewond.

Dit jaar mocht er zwaarder vuurwerk worden verkocht. "En dat moet op deskundige en verantwoordewijze worden afgestoken, anders gaat het mis", zegt een woordvoerder Consument en Veiligheid. De Stichting roept de vuurwerkbranche op om speciale attributen te gaan verkopen waarmee bijvoorbeeld pijlen veilig kunnen worden afgestoken.

Som niet naar EK indoor

Bram Som zal begin maart niet aan de start verschijnen van het Europees kampioenschap indoor in Birmingham. De Europees kampioen op de 800 meter wil zijn seizoen volledig afstemmen op het wereldkampioenschap outdoor in het Japanse Osaka.

Som neemt dit jaar wel deel aan enkele andere indoorwedstrijden. Op 17 februari is de Nederlander van de partij bij het Nederlands kampioenschap indoor in Gent.

Hockeyvrouwen winnen Champions Trophy

Icoon Hockey De Nederlandse hockeyvrouwen hebben de Champions Trophy gewonnen. De ploeg van bondscoach Marc Lammers was in het Argentijnse Quilmes in de finale met 1-0 te sterk voor gastland ArgentiniŽ.

Oranje, dat in 2005 Europees kampioen werd en afgelopen jaar de wereldtitel pakte, kende een droomstart. In de tweede minuut leek een strafcorner de mist in te gaan, maar de bal kwam toch nog bij Maartje Paumen, die goed afrondde en de 1-0 scoorde.

De Argentijnse vrouwen wilden revanche nemen voor de 3-0 nederlaag in de poulefase, maar kwam er voor rust niet aan te pas. Nederland domineerde op het middenveld en als het nodig was, greep de defensie van Oranje overtuigend in. Ook na rust hield Oranje stand. Paumen was dicht bij 2-0, maar keepster Vukojicic redde goed. Een kwartier voor tijd kreeg ArgentiniŽ zijn eerste strafcorner, maar die leverde niets op. Daarna kwam de vijfde Nederlandse Champions Trophy-zege niet meer in gevaar.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport!

Staat verkoopt mobieltjes met privťgegevens

Icoon TelecomDe Dienst Domeinen, onderdeel van het ministerie van FinanciŽn, verkoopt mobiele telefoons die nog vol persoonlijke informatie staan. Uit onderzoek van de gratis ochtendkrant Metro blijkt maandag dat de telefoons vaak nog persoonlijke sms-berichten en foto's bevatten.

De dienst verkoopt onder meer mobieltjes die eerder door Justitie in beslag zijn genomen. Het ministerie levert de telefoons schoon aan, zo zegt Domeinen. Metro wist echter de hand te leggen op een doos met acht toestellen. Op tenminste zes daarvan vond de krant persoonlijke gegevens terug. Volgens Metro wil de Tweede Kamer opheldering van Justitie en FinanciŽn.

Mobiele telefoon

Tweede medaille voor Kleinsman op Universiade

Moniek Kleinsman heeft zondag tijdens de Universiade, de Olympische Spelen voor studenten, haar tweede medaille veroverd. Op de 5.000 meter voor vrouwen eindigde de Nederlandse als tweede. Kleinsman kwam tot een tijd van 7.17,15 en moest alleen de Oostenrijkse rijdster Anna Natalia Rokita (7.14,72) voor zich dulden.

Janneke Ensing werd vierde in een tijd van 7.22,18. Eerder dit toernooi won Kleinsman al brons op de 1500 meter.

Zaterdag werd Lars Elgersma al derde op de kilometer. Met een tijd van 1.09,99 was hij 0,31 seconde langzamer dan winnaar Enrico Fabris (1.09,68). Tweede werd de Koreaan Kang-Seok Lee in 1.09,89.

AO: Blake onderuit

De Chileen Fernando GonzŠlez heeft zich bij de Australian Open geplaatst voor de kwartfinales. GonzŠlez versloegde de Amerikaan James Blake met 7-5, 6-4 en 7-6 (4). Vooraf werd de Amerikaan nog gezien als ťťn van de outsiders voor de titel.


GonzŠlez, die de vorige drie duels met Blake ook al won, blaakte na zijn overwinning in de derde ronde op Lleyton Hewitt van het zelfvertrouwen. In de partij tegen Blake lukte het de Chileen regelmatig zijn verwoestende forehand in stelling te brengen en daarmee de Amerikaan kansloos te laten.

In de derde set wist Blake op 3-5 nog wel twee matchpoints weg te serveren en direct daarna GonzŠlez te breken. In de tiebreak bleek de Chileen echter de beste.

Uitslagen Engeland speelronde 24

In de Engelse competitie gingen zowel Chelsea als Manchester United onderuit. United verloor gisteren met 2-1 bij Arsenal, Chelsea ging zaterdag tegen Liverpool met 2-0 onderuit.

Bolton Wanderers liep tegen de zwaarste uitnederlaag van het seizoen op. In het Riverside Stadium was Middlesbrough zaterdag met 5-1 te sterk. Bij Bolton, dat door de nederlaag verzuimt om naar de vierde plaats in de Premier League te klimmen, werd El-Hadji Diouf wegens het beledigen van de scheidsrechter met rood van het veld gestuurd.

Blackburn Rovers boekte zaterdag een fraaie 0-3 uitzege op Manchester City, maar Andrť Ooijer kon er niet van genieten. Na een onschuldig duel landde de Italiaan Bernardo Corradi op het onderbeen van de Nederlander. Ooijer werd direct doorgestuurd naar het ziekenhuis. De international brak een botje in zijn voet en kan zeker zes weken niet in actie komen.

Uitslagen:

ThuisUitUitslag
NewcastleWest Ham2-2
MiddlesbroughBolton5-1
Manchester CityBlackburn0-3
FulhamTottenham1-1
ReadingSheffield United3-1
PortsmouthCharlton0-1
Aston VillaWatford2-0
LiverpoolChelsea2-0
ArsenalManchester United2-1
Wigan AthelticEverton0-2

De stand:

#ClubWedstrijdenWGVPDoelsaldo
1Manchester Utd2418335753-18
2Chelsea2415635141-19
3Liverpool2414464637-16
4Arsenal2413654545-20
5Bolton Wanderers2412484028-26
6Portsmouth2410773734-24
7Everton249873531-23
8Reading24104103434-32
9Tottenham249693329-32
10Blackburn2394103127-31
11Middlesbrough2486103029-29
12Newcastle2486103028-32
13Manchester City2486103019-28
14Aston Villa2461172926-36
15Fulham2461172926-36
16Sheffield2466122419-33
17Wigan Athletic2364132223-38
18West Ham United2455142017-38
19Charlton Athletic2454151919-43
20Watford2219121212-31

Programma:

DatumThuisUit
30/01Sheffield UnitedFulham
30/01PortsmouthMiddlesbrough
30/01ArsenalManchester City
30/01ReadingWigan Athletic
30/01BoltonCharlton
31/01EvertonTottenham
31/01NewcastleAston Villa
31/01Manchester UnitedWatford
31/01West HamLiverpool
31/01ChelseaBlackburn

Putzer verrast met winst op reuzenslalom

Karen Putzer heeft gisteren verrassend de wereldbekerwedstrijd reuzenslalom in Cortina d'Ampezzo gewonnen. De Italiaanse bleef voor eigen publiek olympisch kampioene Julia Mancuso vier honderdsten van een seconde voor.

Putzer was zelf nog het meest verrast over haar prestatie. "Na de eerste run begon ik er voorzichtig in te geloven. Het voelt nog altijd heel onwerkelijk."

In het algemeen klassement naderde Mancuso Marlies Schild en Nicole Hosp. De nummers ťťn en twee in de stand vielen uit.

Hockeyvrouwen pakken Champions Trophy

De Nederlandse hockeyvrouwen hebben de Champions Trophy gewonnen. De ploeg van bondscoach Marc Lammers was in het Argentijnse Quilmes in de finale met 1-0 te sterk voor gastland ArgentiniŽ.

Oranje, dat in 2005 Europees kampioen werd en afgelopen jaar de wereldtitel pakte, kende een droomstart. In de tweede minuut leek een strafcorner de mist in te gaan, maar de bal kwam toch nog bij Maartje Paumen, die goed afrondde en de 1-0 scoorde.

De Argentijnse vrouwen wilden revanche nemen voor de 3-0 nederlaag in de poulefase, maar kwam er voor rust niet aan te pas. Nederland domineerde op het middenveld en als het nodig was, greep de defensie van Oranje overtuigend in. Ook na rust hield Oranje stand. Paumen was dicht bij 2-0, maar keepster Vukojicic redde goed. Een kwartier voor tijd kreeg ArgentiniŽ zijn eerste strafcorner, maar die leverde niets op. Daarna kwam de vijfde Nederlandse Champions Trophy-zege niet meer in gevaar.

Lucius: "Tijd om spelers te passeren"

Theo Lucius, de aanvoerder van Feyenoord, denkt dat het tijd is dat trainer Erwin Koeman enkele spelers gaat passeren. Dat zei de middenvelder gisteren na afloop van de 4-1 nederlaag bij NAC Breda.

"We hebben twee weken heel goed getraind. Maar als je dan ziet hoe onbenullig wij beginnen, dan zakt je broek daarvan af", aldus Lucius tegenover RTV Rijnmond. "De beslissing van de UEFA is het gesprek van de dag, maar dat mag geen oorzaak zijn van het verlies vandaag. De werkelijke reden is dat we niet zo goed zijn als we denken."

"We zijn al een half jaar bezig met een aantal jongens. Maar als ze dat niet oppakken dan houdt het een keer op. Ook al zijn het supertalenten of goede jongens, er zal een keer actie ondernomen moeten worden. Er moet weer scherpte komen. Dat kan alleen maar door mensen te passeren."

Man overleeft val van zeventiende etage

Icoon BizarEen Amerikaanse man heeft zaterdag een val van zestien verdiepingen overleefd. De 29-jarige Joshua Hanson viel door de dubbele beglazing van een hotel in Minneapolis in de Amerikaanse staat Minnesota. Dat meldden Amerikaanse media zondag.

De man, die er eerder die avond flink wat achterover had geslagen, rende in zijn hotel de lift uit, maar struikelde. De ruiten bleken niet bestand tegen de haastige dronkenlap. Een zonnescherm op de eerste verdieping brak zijn val.

De man is overgebracht naar een ziekenhuis. Hij heeft enkele botbreuken en inwendige verwondingen opgelopen. ''Hij moet een engelbewaarder hebben'', veronderstelt een politieagent. ''Wat een geluksvogel!'' Naar verwachting van de doktoren zal de man volledig herstellen.

De zeventiende verdieping van het Hyatt Hotel in Minneapolis
Pas op het afstapje!


Met dank aan rommelaar voor de submit.

CD: Roger Sanchez - Choice

Bij het grote publiek is Roger Sanchez vooral bekend van zijn dancehit Another Chance, waar in de clip een meisje met een steeds kleiner wordend (opblaasbaar) hart door de straten van het kille New York dwaalt. Deze megahit uit 2001, met de mierzoete zangsample van Toto's I Won't Hold You Back, was echter niet zijn eerste hit. Voor zijn doorbraak met zijn eerste studio-album First Contact was 'The S-man' al actief onder namen als DV8, Logic en The Underground Solution, waar hij menig clubhit mee scoorde. Na zijn doorbraak werkte Sanchez onder andere samen met grote namen als Basement Jaxx, Daft Punk en Armand Van Helden. Hoog tijd dus om op de befaamde "Choice"-serie van het Azuli-label de persoonlijke muziekkeuze van Mr. Roger Sanchez himself eens te beluisteren.

D66 eist actie tegen Holland Casino

Icoon BinnenlandsD66 wil dat minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) onmiddellijk optreedt tegen het witwassen van geld bij staatsbedrijf Holland Casino. D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold toont zich geschokt over een uitzending van het tv-programma Zembla zondagavond.

Daarin wordt volgens Pechtold duidelijk dat Holland Casino weigert mee te werken aan politieonderzoeken uit angst criminele spelers weg te jagen. Ook zou de boekhouding speciaal voor criminelen geanonimiseerd worden. ''Een overheidsbedrijf moet zich altijd aan de wet houden. Anders wordt de overheid ongeloofwaardig. Het misbruik dat Zembla bij Holland Casino aan het licht heeft gebracht, gaat mijn bevattingsvermogen te boven'', aldus Pechtold.

Volgens D66 blijkt ook dat Holland Casino nauwelijks iets doet om gokverslaving tegen te gaan. ''We hebben in Nederland juist een monopolie op gokken om te voorkomen dat mensen gokverslaafd raken en om te voorkomen dat de georganiseerde criminaliteit in de sector infiltreert.'' Pechtold wil Hirsch Ballin dinsdag naar de Kamer roepen.

Ook Tweede-Kamerlid Jan de Wit van de SP eist opheldering. Hij wil eventueel een parlementair onderzoek als de minister daar niet op bevredigende wijze in slaagt.

Moslimagente weigerde chef hand te schudden

Icoon BuitenlandsDe politie meldde zaterdag dat een Britse politieagente weigerde politiechef Ian Blair een hand te geven. De islamitische vrouw gaf aan dat dit niet kon omdat haar religie dit niet toestond.

De vrouwelijke politieagent maakt deel uit van een groep die nog maar net de politieschool achter de rug heeft. Sir Ian Blair zou ze allemaal de handen schudden om ze met dit feit te feliciteren. De pas afgezwaaide politieagente wilde echter de politiechef geen hand geven. Het was volgens de vrouw niet toegestaan om welke man dan ook, met uitzondering van een echtgenoot of naast familielid, de hand te schudden of te kussen.

Volgens een woordvoerder van de politie zou de politiechef bij aankomst op de hoogte gesteld zijn. Sir Ian zou daar vervolgens zeer geŽrgerd op hebben gereageerd, maar stemde ermee in om een scŤne te voorkomen. Ook zou dit gedrag normaal gesproken niet worden getolereerd binnen de Britse politiediensten

Met dank aan rommelaar en Agravaine voor de submit.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1334
special
De 4daagse van qltel - dag 1 - de dag van Elst
special
Random Pics van de Dag #1333
review
Kunitsu-Gami: Path of the Goddess
preview
World of Warcraft: The War Within (BŤta)
special
VrijMiBabes #218 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.