Al Lowes nieuwe game Sam Suede 'on hold'

In juni kondigde game-legende Al Lowe (vooral bekend van de Leisure Suit Larry-serie) aan weer met een spel bezig te zijn. Voor het (mede door Al Lowe opgerichte) bedrijf iBase Entertainment ontwikkelde hij de humoristische action-adventure Sam Suede: Undercover Exposure.


Het bedrijf heeft echter wegens financiële problemen al haar game-gerelateerde personeel ontslagen, inclusief Al Lowe. Het spel is 'indefinitely on hold'. Het grootste probleem waar iBase tegenaan liep was dat het ontwikkelen voor next-gen consoles vele malen duurder uit zou pakken dan voor de huidige consoles. Alleen op PC uitgeven was ook geen optie, volgens diverse publishers zou dat nooit genoeg omzet opleveren om de kosten terug te verdienen. Er is ruim een jaar aan Sam Suede: Undercover Exposure gewerkt. Volgens Al Lowe zou er nog zeker een jaar meer aan gewerkt moeten worden voor het spel af was geweest.

Al Lowe denkt dat dit het definitieve einde van zijn carrière in games-gerelateerde functies is. "This was the best shot I could have had." Hij is trots op het verrichte werk aan het spel en hoewel zijn zakenpartner Ken Wegrzyn nog steeds gelooft dat er een nieuwe geldschieter gevonden kan worden ziet Al dat niet gebeuren.