Nieuwe info Wii-controller

Nintendo is niet altijd heel snel met het delen van informatie, maar IGN heeft de officiële development handleiding van Wii-controller in handen gekregen en heeft hier een hoop nieuwe informatie uit kunnen halen:

- De controller zal 6 KB 'non-volatile' geheugen bevatten (zoals Flash-geheugen). De exacte functie hiervan is nog niet bekend.
- Er gaan twee AA-batterijen in de controller. Bij volledig gebruik van de controller-mogelijkheden zullen deze 30 uur meegaan en wanneer alleen de acceleratie-sensoren worden gebruikt zullen de batterijen 60 uur meegaan.
- Er zit een synchro-knop op de Wii zelf waarmee de Wii kan zien welke controllers er aangesloten zijn. Elke controller krijgt een uniek ID-nummer. De synchro-knop van de controller zit in het batterij-vakje, maar een knoppen combinatie kan ook gebruikt worden.
- De knoppen op de controller zijn digitaal, net als de knoppen op de Nunchuk.
- De LED's op de controller geven aan welke speler de controller is.
- De LED's geven ook aan hoeveel batterij er nog aanwezig is tijdens het aanzetten van de controller. Vier knipperede LED's betekenen 75% of 100% vermogen, drie LED's 50% - 75%, twee LED's 25% - 50% en 1 LED betekent lager dan 25%.
- Er zit een Rumble-motor in de controller, met maar 1 sterkte. Volgens de documentatie kunnen developers sterkere of zwakkere rumble simuleren door de motor snel aan en uit te zetten.
- Lichtbronnen kunnen de signalen van de controller verstoren, maar dit is te voorkomen door de controller met de sensor te calibreren.
- De controller kan coordinaten meten op de X-as (0-1023) en de Y-as (0-767).
- De sensor is 20 cm lang en moet op of onder de TV geplaatst worden.



Volgens IGN heeft Nintendo de developers nog geen manieren gegeven om met de speaker in de controller te communiceren. Dit ondanks dat de functie van de speaker getoond werd Zelda: The Twilight Princess. Ook zullen de developers in september de dev-controller van de classic-controller ontvangen.