Meer info over Tetris DS

Elke speelmodus in Tetris DS zal zijn eigen thema hebben, gebaseerd op een bekend Nintendo personage. Link, Samus, Mario, Donkey Kong, Yoshi en Balloon Fighter zullen allen een eigen speelmodus hebben.

Tot tien spelers kunnen samen spelen met behulp van Download Play en één Tetris DS cart. Met behulp van de Wi-Fi mogelijkheden kun je spelen met maximaal vier spelers in een twee- of vierspeler battle.

De zes verschillende speelmodi zijn:
* Touch: Hierbij speelt het touch-screen een grote rol. Spelers kunnen met hun stylus tetrisblokjes verplaatsen om zo lijnen weg te spelen. Je kunt rustig bedenken wat je zult gaan doen want deze speelmodus heeft geen tijdsdruk.

* Standard: Dit is het bekende tetris waarmee de GameBoy groot is geworden. Op de achtergrond rent Mario heen en weer.

* Catch: In deze modus begeleid je een vliegend blok door Metroid-levels. Hierbij kun je tetris-blokken opvangen om te proberen een vierkant van 4x4 te maken. Als dit lukt dan verdwijnen de blokken en verdien je punten.

* Puzzle: Zoals de naam al zegt is het de bedoeling om in deze modus Tetris puzzels op te lossen. Er zijn ruim vijftig verschillende puzzels beschikbaar.

* Push: Het doel van deze modus is om twee lijnen weg te spelen om het scherm naar beneden te laten gaan en je tegenstander(s) het rode gebied in te duwen. Bij deze modus is download play mogelijk.

* Mission: In deze modus zal er boven in het scherm een missie komen te staan die je zult moeten voltooien voordat de tijd op is. Lukt dit niet dan zullen er een lading nieuwe blokjes op je scherm verdwijnen om het allemaal nog iets moeilijker te maken. Als je de blokjes de bovenkant van je scherm raken heb je verloren.

Tetris DS ligt vanaf 20 maart in de winkels.



Catch - Mission - Push

Puzzle - Standard - Touch